LEGEA SALARIZĂRII. Isărescu avertizează Guvernul

Mugur Isărescu atrage atenția că există un deficit de forță de muncă în anumite sectoare, astfel fiind inevitabilă creșterea salariilor. Guvernatorul BNR a explicat că trebuie să fim atenția la dezechilibrele macroeconomice. 

”Ceea ce am spus noi și spunem în continuare este că creșterile salariale sunt inevitabile. Ceea ce trebuie să facem noi este să le ținem sub control, să fim inteligenți. Echilibrele macro au fost obținute cu mari sacrificii de către România și trebuie să fim foarte atenție să nu le stricăm (...) Trebuie să avem un mixt de politici macroeconomice. Trebuie să ținem, ca să zic așa, buna măsura a lucrurilor și asta trebuie să se facă prin menținerea unei colaborări cu Guvernul, cu Parlamentul și noi suntem disponibili. Am scăpat de anumite capcane generate de schimbările în domeniul legislației financiar-bancare, capcane existente anul trecut și asta este bine", a declarat Mugur Isărescu. 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus că salariile vor intra în vigoare de la 1 iulie și că se vor înregistra creșteri, dar și scăderi, explicând că salariile bugetarilor de lux vor fi raportate la o bază comună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel