EXCLUSIV  Legea salarizării. Adrian Dobre: Eroare la calcul la APIA. S-au întâlnit cu Olguța Vasilescu

Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD spune că au existat cazuri concrete de erori la calcul în cadrul instituțiilor privind salariile, ceea ce a dus la proteste nejustificate. El a dat ca exemplu cazul angajaților de la APIA, care după o întâlnire cu ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, au ajuns la concluzia că se efectuase un calcul greșit al salariilor în cadrul instituțiilor și că de fapt veniturile nu le-au scăzut. 

"Nivelul de salarizare a fost crescut în domeniul Educației și în domeniul Sănătății de două sau de trei ori în anul 2017, va mai fi crescut o dată în anul 2018. Medicii vor merge la nivelul maxim din 2022 pe grila de salarizare, iar oamenii își vor schimba planurile de a pleca din țară. Legat de protestele anumitor categorii salariale, aici lucrurile trebuie clarificate. Am înțeles că s-au făcut destul de multe erori în calculul legii salarizării la nivelul instituțiilor care au calculat veniturile românilor. După ce angajații de la APIA au generat un protest, s-au întâlnit cu doamna ministru Vasilescu, au pus pe hârtie nemulțumirile, au calculat și s-a văzut că a fost o greșeală de calcul," a spus Adrian Dobre la DCNews Live.

Proteste generate de cei cu salarii mari ? 

Purtătorul de cuvânt al PSD spune că protestele legate de legea salarizării au fost provocate de persoanele care aveau salarii foarte mari și cărora le-au scăzut veniturile. 

"Eu am calculat aceste nemulțumiri ca fiind mai degrabă ale celor cu salarii mari. Uitându-mă cu atenție la cei care au fost foarte vocali cu privire la aceste scădere de salarii și am observat că sunt aceia cu salarii mari. Marea masă tăcută ale căror venituri au crescut nu au avut motive de nemulțumire. Sunt câteva categorii profesionale care au avut niște venituri foarte mari, ieșite din grila de salarizare, din principiile legii salarizării și au revenit într-o matcă cât de cât normală," a mai spus Dobre.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel