Lia Olguța Vasilescu, Legea salarizării. S-a înțeles greșit

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii,  vine cu precizări după ce în presă au apărut informații potrivi cărora în viitoarea lege a salarizării unitare, demnitarii și primarii vor avea salarii, indemnizații și alte sporuri. "Greșit!", spune ministrul Muncii.

Ministrul Muncii precizează că  demnitarii și primarii vor avea doar indemnizații, în timp ce restul bugetarilor vor primi doar salarii, fiind vorba de două capitole distincte din legea salarizării:

"Văd ca s-a înțeles ca, in Legea salarizării unitare, demnitarii și primarii vor avea și salarii și indemnizații și alte sporuri. Greșit! Vor avea doar indemnizații, doar ca acestea vor fi prinse intr-un capitol separat al legii și vor creste sau scădea in funcție de starea economiei, mai precis in funcție de salariul mediu. Ceilalți bugetari vor fi prinși intr-un capitol destinat salariilor, unde vor fi incluse și sporurile. Este foarte adevărat, însă, ca niciun director sau secretar nu poate depăși cu salariul indemnizația ordonatorului de credite, adică a primarului sau demnitarului", a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel