Legea educației sexuale. Cîțu: Aș fi votat altfel

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Premierul României, Florin Cîțu, a spus că ora de educație sexuală va apărea în următorul an școlar în instituțiile de învățământ.

Premierul a vorbit despre situația de astăzi din Parlament, în care s-a coagulat un fel de coaliție PSD-PNL-AUR privind legea educației sexuale în școli. Invitat la TVR 1, acesta a comentat subiectul.

VEZI ȘI: Sorin Cîmpeanu: Educaţia sexuală trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă.

Ministrul Educației a rezolvat încurcătura din Parlament prin modificarea legii educației

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia pe care o vom implementa. Curricula ține de Ministerul Educației prin legea educației. Va introduce de anul viitor o clasă (n.r., materie/oră) care se va numi «Educație pentru viață». Bineînțeles că va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să-și retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă.

Va funcționa ca ora de religie, va fi introdusă... cred că domnul ministru va anunța zilele următoare, decizia este luată. Va introduce de anul viitor educație pentru viață și cine dorește, dacă dorește cineva să-și retragă copilul, poate să o facă”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Cîțu nu-și mai pune încrederea în Camera Deputaților să treacă legea. Ora de educație sexuală apare din septembrie

„Nu vă mai puneți speranța în soarta legii la Camera Deputaților?”, a întrebat moderatoarea emisiunii de la televiziunea publică. „Nu, v-am spus, ministrul Educației a găsit soluția și o vom prelua la noi la guvern. Sunt foarte supărat pe mai multe... Lucrurile trebuie să meargă înainte așa cum am spus, românii merită din partea noastră transparență și le vom da astfel acest lucru”, a răspuns premierul.

„La ce s-a întâmplat astăzi la Senat, soluția a venit imediat de la ministrul Educației. Vom avea această lege în curriculă. Înțeleg de la domnul ministru că este chiar atributul Ministerului de a face curricula pentru anul viitor și va introduce în această curriculă această oră”, a adăugat Cîțu. „Să înțeleg că dumneavoastră, ca senator PNL, ați fi votat altfel astăzi decât majoritatea colegilor dumneavoastră?”, a mai întrebat moderatorul. „Da, aș fi votat altfel”, a conchis el.                

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel