Sorin Cîmpeanu: Educaţia sexuală trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă

Sorin Cîmpeanu: Educaţia sexuală trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă
Sorin Cîmpeanu: Educaţia sexuală trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că educaţia sexuală este importantă şi trebuie cuprinsă într-un sistem 'modular' sub conceptul 'Educaţie pentru viaţă'. 

Sorin Cîmpeanu a spus că sunt dezbateri pe această temă în coaliţia de guvernare. Potrivit lui Cîmpeanu, toţi elevii vor putea să aibă posibilitatea retragerii de la aceste cursuri în cazul în care părinţii nu sunt de acord.

'Sunt dezbateri în coaliţie. Punctul meu de vedere este extrem de clar: Educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă - va fi propunerea Ministerului Educaţiei: toţi elevii se înscriu la o disciplină care să conţină elementele de educaţie sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinţii nu sunt de acord. Este acelaşi principiu aplicat în anul 2015 la ora de religie.' a spus Cîmpeanu.

'Doi - educaţia sexuală este integrată în momentul de faţă în programa de educaţie sanitară. (...) Această programă este foarte judicios construită. Pleacă de la clasa a V-a cu cele mai simple noţiuni şi merge crescendo până la clasa a XII-a până la cele mai complexe şi complicate noţiuni de educaţie sexuală. Este o programă foarte bine gândită care trebuie predată de profesori de biologie şi de cadre medicale, eventual', a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Cîmpeanu a spus că propunerea Ministerului Educaţiei este ca disciplina să fie integrată printr-o repartizare a noţiunilor treptată, corelată cu vârsta elevilor, alături de educaţie sanitară, educaţie pentru alimentaţie sănătoasă, educaţie juridică, financiară, rutieră, care ar putea fi grupate într-un sistem modular sub conceptul 'Educaţie pentru viaţă', 'să fie într-adevăr o oră obligatorie pe săptămână de la clasa a V-a la clasa a XII-a integral gimnaziu, integral liceu', a menţionat ministrul. Cîmpeanu a afirmat că există şi problema resursei umane 'competente' să predea această disciplină, lucru pe care Ministerul Educaţiei are datoria să îl rezolve, conform Agerpres.

Coaliția de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR nu a votat, marți, proiectul de educație sexuală în școli, întors de președintele României în Parlament. Astfel, părinții vor trebui să decidă dacă vor să își lase copiii la orele de educație sexuală, nu să facă o cerere dacă vor să își retragă copiii de la aceste ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel