Klaus Iohannis. Modificarea statutului PNL, respinsă de tribunal

Magistrații Tribunalului Bucureşti au decis să nu înregistreze modificările la Statutul Partidul Naţional-Liberal adoptate la Congresul din 28 iunie. În aceste condiții, nu este validată juridic alegerea lui  Klaus Johannis în fruntea PNL. Decizia nu este definitivă.

Decizia instanței vizează derogarea primită de Klaus Iohannis pentru a putea candida la șefia Partidului Național Liberal. Conform statutului, edilul avea nevoie de o vechime minimă în PNL de doi ani. Iohannis s-a înscris în PNL în februarie 2013.

Primarul liberal din Pucioasa, Dănuț Bâdău, răstoarnă deciziile Congresului PNL din 28 iunie, acestea fiind contestate în instanță.  

Marţi, prima instanţă i-a dat primarului dreptate, liberalii putând face apel la această decizie. Dacă vor pierde şi de această dată, există riscul ca PNL să fie nevoit să convoace un nou Congres.

Citește și: Klaus Iohannis, convins că Crin Antonescu îl susține la Președinție

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nu ştie care sunt motivele pentru care nu au fost înregistrate modificările la Statut, însă din punct de vedere politic lucrurile sunt clare. "Am demisionat, s-a organizat un Congres în care domnul Klaus Johannis a fost ales în bună regulă drept preşedinte al PNL şi ca atare este lider al partidului", a declarat Antonescu. Acesta nu exclude ca decizia Tribunalului să fie generată de un simplu viciu de procedură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel