Isabel Toledo, una dintre creatoarele de modă apreciate de Michelle Obama, a murit la 59 de ani

Creatoarea de modă cubaneză Isabel Toledo, care a devenit celebră după ce fosta primă doamnă a Statelor Unite Michelle Obama a ales una dintre rochiile sale pentru prima ceremonie de învestire în funcţie a soţului său, Barack Obama, a murit luni la New York, la vârsta de 59 de ani, în urma unui cancer mamar, relatează EFE. 

Isabel Toledo, stabilită la New York, a fost recompensată de-a lungul carierei sale cu premii precum Couture Council Award şi Cooper Hewitt National Design Award, acordate de Smithsonian Museum. Colaborările sale cu designeri precum Anne Klein, pentru care a lucrat ca director de creaţie, şi Lane Bryant, au contribuit la impulsionarea carierei sale. Creaţiile ei nu au fost destinate doar universului modei, ea lucrând şi pentru industria de pe Broadway, unde a creat costumele pentru musicalul 'After Night', nominalizat la premiile Tony. De asemenea, în 2014, Isabel Toledo a lansat o linie de cosmetice pentru compania MAC.

Născută în Cuba în 1961, Isabel Toledo s-a mutat când era adolescentă la New Jersey, unde a lucrat în calitate de croitoreasă, însă visul ei era să devină creatoare de modă, după cum a mărturisit ea în cartea sa autobiografică 'Roots of Style', publicată în 2012. În 2009, Muzeul Institutului de Modă şi Tehnologie din New York (FIT) a organizat o retrospectivă dedicată celor mai reprezentative creaţii ale sale, pentru a marca cei 25 de ani de activitate ai creatoarei cubaneze în industria modei haute couture. Pentru Isabel Toledo, căsătorită cu artistul grafic Rubén Toledo, crearea de ţinute a fost 'esenţa cunoaşterii persoanelor', iar rădăcinile sale au reprezentat 'o inspiraţie şi o forţă de a trăi'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel