EXCLUSIV  Ionuț Moșteanu (USR), scenariu despre Toader: Valer Dorneanu, lucru foarte grav!

iohannis kovesi
iohannis kovesi

Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR, a vorbit la DC NEWS despre decizia CCR privind revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Liderul USR susține că așteaptă motivarea, dar că din punctul lui de vedere raportul prezentat de Tudorel Toader nu este unul profesionist și se bazează pe ”insinuări din presă”.

„Așteptăm motivarea. Personal cred că nu există motive pentru revocarea doamnei Kovesi. Cred că acel raport nu este făcut de domnul ministru. Nu este un raport profesionist. Este un raport care se bazează pe foarte multe insinuări din presă. Ce mă îngrijorează este faptul că domnul Valer Dorneanu a ieșit și s-a antepronunțat cumva înainte să vină motivarea, a spus ce ar trebui să facă președintele. E un lucru foarte grav la limita atribuțiilor pe care dânsul le are. 

Din păcate astăzi s-a văzut că domnul Valer Dorneanu nu este numai un constituționalist ci un om politic. Dânsul a fost președintele Camerei Deputaților din partea PSD. Așteptăm motivarea”, a declarat Ionuț Moșteanu pentru DC NEWS.

Decizia CCR, ”dramatică pentru democrație”

Totodată, acesta spune că o astfel de decizie „ar însemna ca CCR să își ia anumite drepturi pe care nu ar trebui să le aibă în realitate. Distorsionează tot sensul Constituției. Dacă în constituție scrie că 'ministrul propune și președintele revocă' sensul este că președintele nu poate să fie un notar și să ia act de un document.

„Vreau să fiu precaut cu ceea ce spun și e foarte important să fiu bine înțeles. Aștept motivarea. Trebuie să vedem ce scrie acolo. Mă îndoiesc că lucrurile vor fi scrise negru pe alb așa cum le-a exprimat la ieșirea din ședință domnul Dorneanu. M-aș mira foarte tare și aș fi foarte neplăcut surprins, ar fi dramatic pentru democrație ca această Curte Constituțională condusă de un fost președinte al Camerei Deputaților din partea PSD să dea alte sensuri pe care părinții Constituției le-au gândit”, a încheiat Ionuț Moșteanu.

În ceea ce privește o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis, liderul USR nu crede „că sunt motive de suspendare”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel