Revocare Kovesi. Decizia CCR - Iohannis. Răsturnare de situație

Scutaru Cristina / 30 mai 2018 / 22:49 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Jurnaliștii anti-PSD și mai mulți susținători #rezist vorbesc despre o teorie vizavi de Klaus Iohannis, în contextul deciziei CCR. 

"Preşedintele României a refuzat emiterea decretului de revocare a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe motive de oportunitate, şi nu de legalitate", se arată în decizia Curții Constituționale.

Klaus Iohannis se poate folosi chiar de hotărârea CCR pentru a nu semna decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Motivul? Deoarece Curtea Constițională a judecat doar oportunitatea revocării, nu și legalitatea ei. În documentul privind refuzul revocării, președintele României a venit și cu motive de nelegalitate a cererii ministrului Justiției, nu doar de oportunitate.

Apoi, este posibil să se ajungă, din nou, la CCR, iar decizia din acest caz se va amâna pentru alte câteva luni. Există și posibilitatea de atacare în contencios, pentru că legalitatea o stabilește instanța. Așadar, discuția despre revocarea Laurei Codruța Kovesi nu se va opri aici, din moment ce Klaus Iohannis ar putea folosi această cale, meciul încă se joacă.

Comunicatul CCR

Miercuri, într-un comunicat, CCR a transmis că preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare.

"Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1 - Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi.

2 - Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi", se precizează în comunicat.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24