Iohannis, după întrebarea DC News: SFAT pentru românii care NU cred în coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

Klaus Iohannis a spus că, deocamdată, „situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”. În urma întrebării pe care a adresat-o reprezentantul DCNews în cadrul conferinței de presă, șeful statului a avut un mesaj pentru românii care, în continuare, nu cred în existența noului coronavirus. 

„Pentru cei care consideră că virusul nu există, care sunt argumentele dumneavoastră pentru a-i convinge să respecte măsurile, astfel încât să nu devină un vector de transmitere comunitară?”, a fost întrebarea adresată de DCNews.

Iată răspunsul președintelui pentru DCNews

„Persoane care nu cred în nimic, sau nu cred în boli, sau în vaccinuri, există peste tot. Nu e un număr mare. E regretabil că nu se lasă convinși de evidențe. Este suficient să ne uităm la ce se întâmplă în spitale, la numărul mare de persoane care ajung la Terapie Intensivă, la numărul mare de decese din cauza acestei boli”, a spus Klaus Iohannis.

„Constat că foarte mulți români, majoritatea românilor, respectă normele impuse”, a precizat șeful statului.

„Pe mine mă revoltă dacă persoane publice, cum sunt cei din conducerea PSD, care înțeleg foarte bine pericolul, refuză să respecte aceste norme și fac întâlniri în interiorul restaurantelor fără să poarte mască. Așa ceva este revoltător!”, a subliniat președintele.

„Tuturor celor care nu cred în această boală le recomand să se uite un pic la știri, să vadă ce se întâmplă în spitale, și să întrebe persoane care au avut în familie astfel de cazuri”, a conchis președintele României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel