Ioan Rus: Master Planul pe Transport ar putea fi lege. I-a fost prezentat lui Iohannis

Master Planul de Transport 2.0
Master Planul de Transport 2.0

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, miercuri, la interviurile DC News Live, că a prezentat Master Planul pe Transport liberalilor și președintelui Klaus Iohannis, arătând că speră ca acest proiect să fie unanim acceptat.

"Am prezentat Master Planul și colegilor din PNL și președintelui României. Îl vom finaliza în perioada următoare în guvern și apoi vom putea discuta despre variantă de lege după ce avem și toate aprobările de la Bruxelles. Noi ne-am extins dorințele aici, trebuie să demonstrăm acolo că vom reuși. Cred că vom reușit toți pașii aceștia asistați de ei", a declarat Ioan Rus, care a precizat că "nu e Master Planul lui Rus sau al PSD-ului, ci al României".

Varianta actualizată a Master Planului de Transport, realizată în urma dezbaterilor publice, prevede construcţia a 1.300 de kilometri de autostradă, până în 2030, dublu faţă de nivelul stabilit în formula iniţială a strategiei.

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, a declarat luni că la nivelul Comisiei Europene se așteaptă ca România să depună în mod oficial Master Planul pe Transport.

”În legătură cu master planul pentru Transport, aşteptăm ca România, aşa cum am spus, să depună oficial acest master plan, în ultima variantă. Deci am văzut toate supoziţiile care se fac în presă, dar până nu avem ultima variantă, oficială, depusă la Comisie, nu cred că are niciun sens să facem supoziţii. Aşteptăm planul, inclusiv măsuri corective legate de întreruperi”, a spus Corina Crețu.

Ioan Rus: Despre Autostrada Sibiu - Pitești și soluțiile pentru DN1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel