Urmărește emisiunea live


Institutul Robert Koch: În Germania ar putea fi 10 miioane de oameni infectați cu COVID-19

Cel mai important centru de supraveghere medicală din Germania anunță că în următoarele două- trei luni până la 10 milioane de germani ar putea fi infectați cu covid-19.

Institutul Robert Koch (RKI) este instituția științifică centrală a guvernului german în domeniul biomedicinei (https://www.rki.de). RKI este unul dintre cele mai importante organisme pentru salvgardare a sănătății publice în Germania.

Institutul a prezentat o nouă estimare a numărului de persoane din Germania care ar putea fi infectate cu coronavirus dacă nu respectă măsurile cerute de autoritățile medicale. "Dacă nu reușim să reducem în mod durabil și eficient contactul între oameni peste câteva săptămâni, atunci este posibil să avem până la 10 milioane de cazuri în două-trei luni", a declarat președintele RKI, Lothar Wieler, în cadrul unei conferințe de presă. El a adăugat că RKI va folosi datele de telefonie mobilă anonimizate furnizate de Deutsche Telekom pentru a verifica dacă publicul respectă noile măsuri.

Măsurile actuale sunt extrem de importante acum, când Germania se află încă în fazele inițiale ale focarului de coronavirus, a adăugat Wieler. El și-a exprimat speranța că „un vaccin va fi disponibil în mod realist până în 2021”. "Suntem la începutul unei epidemii care va continua multe săptămâni și luni în țara noastră", a spus el. Noua evaluarea a venit în condițiile în care Germania a anunțat 9.919 cazuri coronavirus confirmate (COVID-19) și 26 de decese, Aceste date sunt ultimile comunicate miercuri la 12.00 ți sunt confirate atît de către Universitatea Johns Hopkins cît și RKI.

Spitalele trebuie să se pregătească

Spitalele trebuie să se pregătească rapid pentru un număr tot mai mare de pacienți grav bolnavi, a declarat, marți, directorul RKI, Lothar Wieler. "Ne așteptăm ca toate spitalele să își dubleze cel puțin capacitățile de terapie intensivă", a spus Wieler. Noul plan de urgență prevede ca cele 16 state din Germania să lucreze îndeaproape cu spitalele respective, cu scopul de a dubla capacitățile de terapie intensivă "prin crearea capacităților provizorii de terapie intensivă". Conform acestor planuri, trebuie adăugate capacități suplimentare de pat și tratament la alte spitale și, dacă este necesar, în „locații suplimentare temporare”, pentru a scuti de povara pentru spitale. Potrivit ministrului Sănătății, Jens Spahn (CDU), în prezent există 28.000 de paturi de terapie intensivă în Germania, dintre care 25.000 au opțiuni de ventilație. Acestea sunt necesare celor care prezintă cel mai grav dintre simptome, așa cum se știe că apare atunci când boala ajunge în plămâni. Spahn a scris săptămâna trecută spitalelor din Germania îndemnându-i să se pregătească pentru o pandemie în creștere, spunând că ar trebui să încerce să-și facă ajutor pentru lucrătorii pensionari și studenții medicali pentru ajutor.

Pentru prima dată în cei 14 ani de putere, în afară de mseajele de Anul Nou, cancelarul Angela Merkel se va adresa națiunii în această seară. Cifra de aproape 10 000 de infectați pune o presiune specială pe cancelara cunoscută pentru politica porților deschise, aflată iată la finalul unei domnii glorioase dar care pare a se încheia cu una dintre cele mai grave crize medicale pe care Germania a cunoscut-o în istoria sa. Purtătorul de cuvânt al acesteia a spus că în intervenția televizată nu va anunța noi măsuri, ci va face un apel către germani pentru a respecta pe cele deja aflate în vigoare.

(sursa articolului: could grow to as many as 10 million in the next two to three months)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel