Injecția care poate "reduce riscul" de alergie alimentară, aprobată pentru utilizare în SUA

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

O injecție care poate "reduce riscul de reacții alergice" la persoanele cu alergii alimentare a fost aprobată pentru utilizare în SUA.

 

Anumiți adulți și copii cu vârsta de cel puțin un an care au alergii alimentare mediate de imunoglobulină E vor fi eligibili pentru a face injecția, a anunțat US Food and Drug Administration (FDA).

În cadrul injecției se utilizează omalizumab - vândut sub denumirea comercială Xolair - pentru a reduce riscul de anafilaxie, o reacție alergică severă și amenințătoare de viață care poate apărea atunci când o persoană este expusă accidental la unul sau mai multe alimente.

Xolair este deja aprobat pentru tratamentul astmului alergic persistent moderat până la sever la anumiți pacienți, precum și pentru alte simptome, cum ar fi reacțiile cutanate sau polipii nazali.

O alergie alimentară mediată de imunoglobulina E - pe scurt, mediată de IgE - este cel mai frecvent tip de alergie alimentară, declanșată de sistemul imunitar care produce un anticorp numit imunoglobulină E (IgE), potrivit organizației caritabile Allergy UK.

Simptomele unei alergii alimentare mediate de IgE apar la câteva secunde sau minute după ce persoana a mâncat.

Acestea pot varia de la ușoare la severe și pot include reacții cutanate, probleme digestive, simptome respiratorii, umflarea buzelor, limbii, gâtului sau a feței și, în cazuri severe, anafilaxie.

Cum acționează Xolair?

Atunci când o persoană este expusă la un alergen alimentar, alergenul se leagă de anticorpii IgE din celulele sale, declanșând eliberarea mai multor substanțe chimice, inclusiv histamina și alți mediatori inflamatori, spune Allergy UK.

Eliberarea acestor substanțe chimice este cea care duce la o reacție alergică.

Atunci când este administrat, Xolair urmărește să se lege de IgE, în loc de alergen, blocându-l să se lege de receptorii săi și să provoace simptome.

FDA spune că cei care iau Xolair trebuie să continue să evite alimentele la care sunt alergici.

Xolair este destinat utilizării repetate pentru a reduce riscul de reacții alergice și nu este aprobat pentru tratamentul de urgență al reacțiilor alergice, inclusiv anafilaxia.

"Deși nu va elimina alergiile alimentare și nici nu va permite pacienților să consume liber alergeni alimentari, utilizarea sa repetată va contribui la reducerea impactului asupra sănătății în cazul unei expuneri accidentale", spune Kelly Stone, director asociat al diviziei de pneumologie, alergii și îngrijire critică din cadrul centrului pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor al FDA.

Se estimează că 17 milioane de persoane din SUA au tipul de alergii alimentare care pot provoca simptome rapide și grave, inclusiv reacții severe care pot fi potențial mortale.

În Marea Britanie, între 1-10% din populație are o hipersensibilitate alimentară, dar până la 20% experimentează anumite reacții la alimente care îi fac să creadă că au o hipersensibilitate alimentară, relatează Allergy UK.

În prezent, nu există un tratament pentru alergiile alimentare, conform SkyNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel