Bursa florilor din Olanda, PRĂBUȘITĂ. Stocuri DISTRUSE. ”Situația este DRAMATICĂ”

Noul coronavirus forțează floricultorii olandezi să composteze milioane de flori.

Noul coronavirus forțează floricultorii olandezi să composteze milioane de flori, într-o perioadă care ar fi reprezentat un maxim de cerere, transmite Reuters. Asociația industriei florale din Olanda a transmis că mulți membri ar putea da faliment în doar câteva săptămâni.

„Situația din piață este dramatică", a transmis directorul Royal FloraHolland, Steven van Schilfgaarde, într-un comunicat de presă, adăugând că prețurile florilor s-au înjumătățit.

„Vinerea trecută, 20% din stocuri au fost distruse fiindcă nu au existat cumpărători. Previziunile pentru următoarele săptămâni sunt și mai sumbre", a mai transmis Van Schilfgaarde.

Perioada de cerere maximă nu a mai existat

În această perioadă, florile se vând cel mai bine, datorită sărbătorilor de Ziua Mamei din Regatul Unit și Irlanda, care are loc pe 22 martie. FloraHolland vinde 30 de milioane de plante și flori pe zi, însumând în jur de 8,8 milioane euro.

Industria floricultoare olandeză are 150.000 de angajați, iar 35% din exporturile globale de plante și flori, valorând 6,2 miliarde euro pe an, trec prin Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel