EXCLUSIV  Închiriezi apartamente în scop turistic? ATENȚIE, vei avea nevoie de acordul VECINILOR. Modificări în stațiuni

foto pixabay ilustrativ
foto pixabay ilustrativ

Sunt schimbări importante care vor reglementa problemele din turismul românesc. 

”Noi încercăm să facem o modificare a unui ordin al ministrului prin care să introducem în categoria agenților economici persoanele fizice care fac activitate de cazare, primesc turiști în regim de cazare. E un prim-pas ce poate face ministerul. Am propus, în acest caz, existența unui acord din partea vecinilor pentru cei care desfășoară activitate turistică în proprietăți private, poate fi și o metodă de a reduce concurența neloială. În suficiente cazuri, nu sunt declarate. Nu rezolvă problema, dar încercăm să intervenim pe o situație existentă, cu instrumentele pe care le avem la dispoziție” a anunțat ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, la DCNews, în emisiunea ”De Ce NU în România?”. 

”Din păcate eu, ca ministru, mai mult de atât nu pot face decât să propun modificări legislative sau să încercăm acțiuni care să rezolve măcar parțial anumite lucruri” a afirmat ministrul Turismului. 

Murad, reproș pentru Cadariu

Discuția a venit în contextul în care s-a vorbit despre construcții haotice, pe plajă, care sunt apoi date spre închiriere turiștilor, fără un contract sau fără a fi încadrate în scop turistic. Stațiunile nu mai au parcări suficiente sau spații verzi. 

”Nu v-ați consultat cu noi pe aceste probleme” i-a reproșat Mohammad Murad ministrului Constantin-Daniel Cadariu. Acesta din urmă a afirmat că este pus în dezbatere publică. ”E foarte important pentru noi să stabiliți care e partenerul de dialog cu dvs.” i-a explicat Murad, din calitatea lui de investitor în turism dar și de președinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, lui Cadariu. ”Cu oricine discutăm, accept orice” i-a răspuns ministrul, care a subliniat că sunt întâlniri săptămânale în fiecare marți. 

O altă propunere a ministrului Cadariu a fost ca orice construcție în stațiunile turistice să fie atestată de către Ministerul Turismului. 

”Am discutat cu cei de la direcția de specialitate din Minister și sper ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere dacă putem modifica legislația în sensul în care ministerul Turismului să avizeze orice construcție care se face într-o stațiune atestată de către Minister” a dezvăluit ministrul Turismului, la DCNews. 

Citește și: EXCLUSIV  TURISMUL, al doilea domeniu strategic din România, după IT. Angajamentul ministrului Turismului, în direct la DCNews. Ce i-a spus Cadariu lui Murad! VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel