Incendiu Londra. Mărturii din INFERN

Un bloc turn cu 120 de apartamente din vestul Londrei a fost cuprins de un incendiu uriaș. Mai multe persoane au murit iar cel puțin 30 au fost rănite. Cei aflaţi în apropiere povestesc au văzut oameni sărind de la ferestre sau făcând semne disperate după ajutor. 

"Oamenii începeau să apară la geamuri lovind şi ţipând. O femeie gesticula arătând că îşi va aruncă bebeluşul şi cineva să-l prindă. Un bărbat a fugit şi a reuşit să-l prindă. Fiica unui prieten a spus că a văzut un alt om care şi-a făcut un fel de paraşuta şi a încercat să coboare pe geam. Cu cât mă uităm în sus cu atât vedeam mai mulţi oameni, în mare parte copii. Vocile lor subţiri îmi vor rămâne mult timp în minte. Îi puteam auzi cum ţipau pentru vieţile lor", a povestit o femeie, relatează The Guardian.

O altă femeie, pe nume Zara, a spus că a văzut o femeie care şi-a aruncat fiul de aproximativ 5 ani de la geam, de la etajul 5 sau 6.

"Cred că este teafăr, cred că are câteva oase rupte şi vânătăi", a spus Zara.

Un bărbat a reuşit să coboare de la etajul 17 împreună cu mătuşa lui în vârstă de 68 de ani. 

"Am văzut pompierii şi ne uităm afară să vedem ce se întâmplă. Nu a fost alarmă de incendiu pentru că nu avem un sistem integrat în clădire. Am ieşit pe hol şi am simţit fum. Am intrat iar în casă şi am văzut flacăra urcând rapid din cauza izolaţiei extrem de imflamabile. S-a aprins ca un chibrit", a povestit bărbatul pentru un jurnalist de la Channel 4 News.

Un alt locatar spune: "Era fum peste tot, chiar peste tot. Erau oameni jos, erau bucăţi care cădeau din blocului în flăcări, oameni care ţipau. Oamenii încă dormeau la etajele superioare şi nu ştiau ce se întâmplă. Nici nu sunt sigur dacă jumătate dintre ei au putut reuşit să scape, că să fiu sincer. Erau copii la geamuri, oameni care aprindeau lanternele de la telefoane că să ceară ajutor. Pompierii nu au putut să ajungă sus".

"Am auzit unii oameni care au strigat după ajutor, pe la etajele 19-20. Făceau semnale cu lanternele, dar acum s-au oprit. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei, dacă sunt teferi sau nu. A fost oribil. Aşa un foc nu am mai văzut niciodată", a spus un altul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel