INCENDIU bloc turn Londra. Intervenție în FORȚĂ a pompierilor

Incendiu de proporții la bloc de 27 de etaje din centrul Londrei. Peste 200 de pompieri acţionează, cu 45 de utilaje, pentru a stinge flăcările care au cuprins clădirea în totalitate.

UPDATE 2:

În urma incendiului mai multe persoane au murit, a declarat șefa echipelor de pompieri din capitala britanică, informează AFP.

'Există mai mulți morți. Nu pot confirma o cifră concretă pentru moment din cauza dimensiunii și complexității imobilului', a afirmat Dany Cotton, responsabilă a London Fire Brigade, într-o declarație de presă. 

UPDATE: Cel puțin 30 de persoane au fost rănite în uriașul incendiu.

'Putem confirma că am dus 30 de pacienți la cinci spitale diferite', a anunțat Stuart Crichton, directorul-adjunct pentru operațiuni la London Ambulance Service, într-un comunicat publicat miercuri dimineața devreme. 

Două sute de pompieri continuă să lupte cu acest incendiu, în timp ce un număr necunoscut de persoane s-ar putea încă afla în bloc, potrivit martorilor.

-ȘTIREA INIȚIALĂ- 

Situaţia este una dramatică. În blocul cu 120 de apartamente locuiesc în jur de 200 de persoane, însă în acest moment nimeni nu ştie câte dintre ele au reuşit să iasă din case.

Martorii spun că din interior se aud strigăte disperate de ajutor. Mai mult decât atât, unii locatari ar fi încercat să iasă pe geamuri folosind frânghii improvizate din cearşafuri legate unele de altele. Medicii au acordat până acum ajutor doar câtorva persoane rănite sau intoxicate cu fum.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 1 dimineaţa, ora 3, ora României, iar cauza este necunoscută deocamdată. La această oră, pe geamurile blocului ies flăcări uriaşe, iar temperatura depăşeşte câteva sute de grade.

Din păcate, utilajele cu care acţionează salvatorii ajung doar până la nivelul etajelor 6 - 7, aşa că flăcările par de nestăpânit în acest moment. În presa de la Londra au apărut informaţii potrivit cărora în blocul care arde acum ar mai fi existat probleme şi în 2012.

Mai exact, ar fi fost vorba despre fluctuaţii mari de tensiune, iar compania de distribuţie a electricităţii ar fi avertizat încă de atunci că există risc major de incendiu în imobil.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel