Incendiu ATI Piatra Neamț. Merkel, MESAJUL ZILEI pentru Klaus Iohannis

Angela Merkel a vorbit cu Klaus Iohannis. Ce au vorbit cei doi. 

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a transmis condoleanțe președintelui Klaus Iohannis pentru victimele incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, în timpul unei convorbiri telefonice, care a avut loc la solicitarea acesteia.

„Președintele Klaus Iohannis a avut joi o convorbire telefonică cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, la solicitarea acesteia. Discuția a avut loc în pregătirea reuniunii, din această seară, a membrilor Consiliului European, în format videoconferință, dedicată aspectelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19. Cancelarul Germaniei i-a transmis condoleanțe Președintelui României pentru victimele incendiului care a avut loc la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și a exprimat speranța că cei răniți se vor recupera într-un timp cât mai scurt”, anunță Administrația Prezidențială.

Ce au mai discutat cei doi

„De asemenea, a mai fost discutat subiectul negocierilor privind bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, precum și Planul european de redresare economică. Președintele Klaus Iohannis a precizat că România a susținut constant necesitatea finalizării cât mai rapide a acestor negocieri. Din acest motiv, partea română a făcut dovada unei abordări constructive și responsabile, fiind de acord cu propunerile de compromis negociate de Președinția germană a Consiliului UE cu Parlamentul European. Președintele României a subliniat că țara noastră a susținut de la început instituirea unei condiționalități privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene și, în consecință, susține acordul obținut de Președinția germană pe acest dosar”, transmite Președinția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel