Ilan Laufer, Legea prevenirii: Lista contravenţiilor

Guvernul ar putea aproba săptămâna viitoare lista contravenţiilor din Legea prevenirii, susţine ministrul Ilan Laufer.

Guvernul ar putea aproba săptămâna viitoare cele peste 500 de contravenţii pentru care firmele nu vor mai primi automat amenzi, conform Legii prevenirii, a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer.

'Legea prevenirii a fost promulgată în decembrie 2017 şi urmează a fi adoptată o hotărâre de Guvern care va conţine contravenţiile care vor intra sub incidenţa legii, precum şi procesul verbal şi planul de conformare. Azi ne mai lipsesc doar două avize, iar săptămâna viitoare vom intra cu hotărârea în Guvern, inclusiv cu anexa care conţine cele peste 500 de contravenţii pentru care nu se vor aplica în mod automat amenzi', a spus Laufer.

El a prezentat un bilanţ al activităţii ministerului pe anul trecut, începând cu înfiinţarea instituţiei şi a celor 8 agenţii regionale, precum şi a consiliului consultativ regional la nivel de antreprenoriat. Totodată, legea parteneriatului public-privat a fost modificată în decembrie 2017 şi în această perioadă se lucrează la normele de aplicare, care vor fi gata în februarie, a mai anunţat ministrul.

Laufer nu a dorit să răspundă la întrebări din partea jurnaliştilor, iar când i s-a cerut să spună dacă va rămâne ministru a precizat doar că 'o să aflăm luni la CEx'.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25