Hurduc, ministrul Cercetării. Iohannis, decizie. E oficial

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Nicolae Hurduc în funcția de ministru al Cercetării și Inovării.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 octombrie a.c., decretul pentru numirea domnului Nicolae Hurduc în funcția de ministru al Cercetării și Inovării”, a transmis, în urmă cu puțin timp, Administrația Prezidențială. Acesta a fost propus pentru preluarea mandatului de ministru al Cercetării de către premierul Viorica Dăncilă.

„Domnul Nicolae Hurduc este profesor în cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi, facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului. Am trimis deja către domnul preşedinte Iohannis propunerea, aşteptăm să vedem dacă domnul preşedinte va fi de acord cu această propunere. Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, este un om care a dovedit de-a lungul carierei sale profesionalism, e un bun comunicator, un om care este implicat în absorbţia fondurilor europene, lucru foarte important pentru Ministerul Cercetării", declarase Viorica Dăncilă.

Nicolae Hurduc, decanul Facultăţii de Inginerie chimică şi Protecţia mediului de la Universitatea „Gheorghe Asachi" din Iaşi, s-a născut la data de 28 mai 1956. Este inginer chimist şi a absolvit în 1980 Institutul Politehnic din Iaşi - profil Tehnologia Compuşilor Macromoleculari. În 1993, Nicolae Hurduc a devenit doctor inginer în chimie. Tot în acest an, a fost distins cu Premiul „Gheorghe Spacu al Academiei Române.

Vezi și: Guvernul Dăncilă: Nicolae Hurduc, propus ministru. Primele declarații la DC News


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel