Hong Kong: Poliţia a arestat 65 de persoane în cursul protestelor din weekend

Poliţia din Hong Kong a arestat 65 de persoane în cursul unor intense proteste antiguvernamentale care au avut loc în weekend în fosta colonie britanică, a declarat luni poliţia locală, relatează dpa. Printre persoanele arestate se află un copil de 12 ani. 

Protestatarii au fost reţinuţi pentru diverse infracţiuni, între care adunări ilegale, deţinerea unei arme de foc sau atacarea ofiţerilor de poliţie, potrivit unui comunicat al poliţiei. Poliţia din Hong Kong a folosit duminică gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii antiguvernamentali, reuniţi pentru al 12-lea weekend consecutiv în fosta colonie britanică pentru a protesta contra guvernului local, notează Reuters şi dpa.

Zeci de mii de persoane au mărşăluit pe străzile din Hong Kong în pofida ploii abundente care cădea duminică încă de la primele ore. Tensiunile au escaladat după ce unii participanţi la proteste au început să ridice baricade în apropierea vehiculelor poliţiei. Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel