Harta cu redeschiderea școlilor. Rafila: Arată o parte a realității

Alexandru Rafila a vorbit despre harta care arată cum vor fi redeschise școlile. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății consideră că arată doar o parte din realitatea din teren.

"Este o hartă care arată o parte a realității din teren, adică ea nu este o hartă care să inducă în eroare, dar tocmai din cauza aceasta avem autorități de sănătate publică pentru ca fiecare situație să poată să fie judecată în funcție de contextul epidemiologic. Contextul epidemiologic nu înseamnă doar numărul de cazuri, înseamnă și unde sunt acele cazuri, cum sunt grupate.

Să știți că și în județul Buzău este o localitate unde este o situație asemănătoare cu cea înregistrată în județul Arad, adică un număr mare de cazuri, dar acele cazuri sunt într-o instituție de îngrijire a persoanelor vârstnice, nu sunt în localitatea propriu-zisă. Atunci sigur că impactul în ceea ce privește debutul activității școlare este diferit față de o localitate unde același număr de cazuri ar fi răspândite în toată comuna sau în tot satul respectiv", a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

VEZI AICI SITUAȚIA în județul tău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel