Hamburgerul, pericol pentru sănătate. Se digeră în 3 zile, creşte glicemia în 10 minute

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Hamburgerul, unul dintre felurile de mâncare preferate de cei care aleg fast-food, este extrem de nociv pentru organism. 

Astfel, la doar 10 minute după ce ai mâncat un Big Mac (un hamburger de la McDonald’s) glicemia atinge un nivel alarmant, la o jumătate de oră începi să te deshidratezi, la 40 de minute se instalează senzația de foame. Cât despre digestie, aceasta are loc în mai mult de trei zile, scrie doctorulzilei.ro.

Ce se întâmplă după 10 minute 

Un hamburger cu caşcaval are 540 calorii, cantitate ce determină, conform sursei citate, o creştere consistentă a nivelului de zahăr în sânge. În plus, numărul mare de calorii consumate periodic determină şi dependenţa de un anumit produs. Când consumăm hamburger, corpul nostru produce dopamină, aceeași substanță eliminată de creier în cazul dependenților de droguri, putând provoca mâncatul compulsiv.

După 30 de minute

Un hamburger conține aproximativ 970 de miligrame de sodiu. Această cantitate uriașă de sare duce la deshidratare, cu simptome asemănătoare celor generate de foame. În aceste condiții, produsul te păcălește extrem de ușor și tu vrei să mănânci și mai mult.

Prea mult sodiu în organism îngreunează eliminarea acestuia prin rinichi. Iar de aici se formează un cerc vicios, inima începe să bată mai repede, ca să pompeze mai mult sânge la creier, crescând astfel tensiunea. În cele din urmă, consumatorul ajunge să se confrunte cu boli cardiace și atacuri cerebrale.

De ce ţi-e foame la aproape o oră după ce ai mâncat hamburger 

Atunci când mănâci alimente hipercalorice, răspunsul organismului la insulină poate reduce nivelul de glucoză, crescând pofta de mâncare. Siropul de porumb bogat în fructoză din chifla de burger este rapid absorbit de tractul gastro-intestinal, provocând creșteri și scăderi rapide de insulină și senzații de foame și mai mari, mai transmite sursa citată. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel