Guvernul Ciucă începe activitatea cu încă o ZI LIBERĂ. Chirieac, critic: Avem nevoie de MUNCĂ, fir-ar să fie! Este emblematic

Guvernul Ciucă își începe activitatea cu o zi liberă
Guvernul Ciucă își începe activitatea cu o zi liberă

Analistul politic Bogdan Chirieac a criticat, în termeni duri, că Guvernul Ciucă începe munca pentru România cu o zi liberă. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, la România TV, că nu sunt emoții la votul din Parlament, pentru premierul desemnat Nicolae Ciucă. Amintim că, miercuri, toți miniștrii au primit aviz pozitiv. El a criticat prima măsură pe care urmează să o ia acest guvern, o măsură lăsată ”moștenire” pe masa premierului Ciucă: stabilirea zilei de 29 noiembrie, zi liberă pentru bugetari.

”Prima măsură a acestul Guvern nu este să se apuce de muncă, ci să dea o zi liberă, să facă faimoasele punți în România. Deci începe cu o zi liberă Guvernul Ciucă.” a atras atenția Bogdan Chirieac. În plus, analistul politic consideră că, în România, crizele se vor rezolva de la sine, în context european și mondial, punctând că: ”Văd că-n Asia virusul se înmoaie tare, poate se va înmuia și-n Europa. Nu mă aștept la minuni. Oricum, în România nu sunt soluții de azi pe mâine”.

În acest context, analistul politic a revenit la prima remarcă: munca!

”Situația e atât de complexă în România, ca să nu spun gravă, încât e nevoie de muncă... de MUNCĂ, fir-ar să fie! Dar văd că munca lipsește. Guvernul începe cu o zi liberă. Apoi se dă o săptămână liberă, apoi o lună liberă, apoi șase luni lucrat de acasă și apoi ne mirăm că tot alergăm în coada tuturor” a punctat Bogdan Chirieac. El subliniază, cu privire la promisiuni, că ”a da din gură nu e greu deloc”, subliniind că partea importantă e ”de unde se vor lua banii”. ”Să vedem, poate, știu eu, se vor apuca de muncă, dar că începe Guvernul cu o zi liberă, e perfect! E în stilul guvernelor de până acum, e emblematic pentru guvernele României. Deci nu e chemare la muncă. Băi, oameni buni, cum rezolvăm pandemia, criza economică, socială, medicală, de care vreți dvs.? Păi, o rezolvăm prin muncă, așa s-au ridicat națiunile! Și nemții, și japonezii, și americanii, și englezii. Toți! Nimeni nu s-a ridicat prin stat cu burta la soare sau pe pârtia de schi ori pe terenul de golf, nu! Eh, nu, la noi începe cu o zi liberă...” a concluzionat Bogdan Chirieac. 

În timp ce analistul politic făcea această remarcă la RomâniaTV, Nicolae Ciucă, premier desemnat, spunea, în Parlament: ”Pandemia ne-a învățat un lucru, acela că timpul este prețios, suntem determinați să aducem acest program la îndeplinire și să punem capăt situației tensionate din țara noastră”. 

Vezi mai mult aici

Ministrul Muncii în Guvernul Cîțu, Raluca Turcan, a trimis spre avizare, în 18 noiembrie, proiectul prin care se stabilea ca ziua de 29 noiembrie să fie zi liberă, în contextul în care zilele 30 noiembrie - 1 decembrie, zile libere legale, pică marți și miercuri. Decizia trebuia să fie luată în ședința de Guvern de marți, care a fost, însă, amânată. Ultima ședință a Guvernului Cîțu a avut loc în 17 noiembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel