Guran, informație controversată despre Remdesivir

Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, a făcut o declarație controversată. 

Consilierul lui Ludovic Orban, Virgil Guran, a anunțat, duminică, că săptămâna viitoare România va primi 200.000 de doze de Remdesivir. Este posibil ca cifra dată să fie greșită.

Invitat la Antena 3, Virgil Guran a dezvăluit că ”o să vină. Avem încă pe stoc, dar puțin. După câte știu, 200.000 de astfel de pastile vor veni în România, direct din Statele Unite ale Americii, săptămâna viitoare”. 

Comisia Europeană a semnat, recent, un acord cadru cu compania americană Gilead pentru achiziția a 500.000 de scheme de tratament cu Remdesivir, cu posibilitatea de achiziție a unei cantități suplimentare de alte 500.000 scheme de tratament. În acest context, este greu de crezut că România va primi 200.000 de doze de Remdesivir. 

Amintim că începând cu luna august au fost puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit loturi de Redemsivir, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

”România este beneficiara unei cantități de 25.157 flacoane Remdesivir”, spunea dr. Andrei Baciu în august. Acestea sunt acordate în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel