Grădina Zoologică din Londra, o misiune anuală dificilă: măsurarea şi cântărirea animalelor sale - video

Broaşte-bou, pitoni şi pinguini se află printre animalele care sunt ademenite de îngrijitorii de la London Zoo (Grădina Zoologică din Londra) să urce pe cântar în această săptămână, în cadrul unui recensământ anual ce urmăreşte înregistrarea cu meticulozitate a greutăţii şi a mărimii fiecăruia dintre aceste vieţuitoare, informează Reuters.

Acest control anual permite îngrijitorilor să analizeze starea generală de sănătate a animalelor, descoperirea unor eventuale sarcini, identificarea perioadei de năpârlire şi administrarea unor medicamente în funcţie de greutatea corporală a fiecărui animal, au precizat reprezentanţii Zoological Society of London (ZSL).

Îngrijitorii londonezi au o sarcină grea și au adoptat tactici speciale

Informaţiile astfel obţinute sunt împărtăşite altor grădini zoologice din lumea întreagă de către ZSL, o organizaţie de caritate care este dedicată protejării pe plan mondial a animalelor şi conservării habitatelor acestora. Însă să convingi un animal să stea în poziţie verticală în timp ce este măsurat nu reprezintă deloc o sarcină uşoară, îngrijitorii londonezi adoptând în acest sens o serie de tactici speciale, precum momirea pinguinilor pentru a-i face să păşească pe cântare în timp ce se aliniază în fiecare dimineaţă pentru a-şi primi micul-dejun şi atârnarea unor bucăţi de carne la înălţimi mai mari, pentru a-i încuraja pe lei să se întindă cât pot de mult înspre ele pentru a dezvălui astfel lungimea exactă a corpurilor lor.

'Trebuie să cunoaştem statisticile vitale pentru fiecare animal din grădina zoologică, de la cea mai înaltă girafă şi până la cea mai mică furnică', a declarat Teague Stubbington, specialist în mamifere în cadrul ZSL. 'Acest lucru ne ajută să ne asigură că fiecare animal pe care îl îngrijim este sănătos, mănâncă bine şi creşte într-un ritm adecvat - greutatea fiind un indicator deosebit de important al sănătăţii şi bunăstării'. Însă nu toate cele 19.000 de animale din peste 560 de specii prezente la London Zoo vor fi cântărite: de multe ori, un singur individ dintr-o colonie sau grup va fi cântărit şi măsurat. Măsurarea şi cântărirea anuală a animalelor de la London Zoo, care găzduieşte şi specii precum leul asiatic, porcul-spinos sud-african şi coati sud-american, vor dura o săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel