Gheorghiță, în Vama Veche: Nu avem motive să credem că situaţia va fi mai bună

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri, în Vama Veche, că situaţia epidemiologică în România este una stabilă, dar este evident că ţara noastră înregistrează o creştere lentă şi progresivă a numărului de cazuri COVID-19.   

„Este important să înţelegem că ne dorim să avem cât mai multe oportunităţi de vaccinare în această perioadă pentru oameni, este perioada de concedii, este perioada de vară. Avem o situaţie epidemiologică încă bună şi stabilă şi cred că este perioada oportună prin care noi putem să ne protejăm mai bine. Este cât se poate de evident că România înregistrează o creştere a numărului de cazuri, este o creştere lentă, dar progresivă aş putea spune. Ne uităm la ce se întâmplă în restul ţărilor europene, acolo unde creşterea este exponenţială, nu avem motive să credem că în perioada următoare situaţia se va îmbunătăţi în condiţiile în care varianta Delta a devenit dominantă la nivel european. Are tendinţa de a deveni dominantă şi în România”, a spus, vineri, în Vama Veche, Valeriu Gheorghiţă.

„Vaccinurile actuale, cu schema completă, aduc beneficii importante, beneficii de peste 90% în ceea ce priveşte riscul de spitalizare, riscul de evoluţie către o formă gravă de boală. Este foarte important să înţelegem beneficiile vaccinării şi să alegem să ne vaccinăm acum, altfel, persoanele care sunt neimunizate, care nu au istoric de trecere prin boală, care nu s-au vaccinat, au cel mai mare risc de a se îmbolnăvi în perioada următoare când estimăm că vom avea o transmitere comunitară crescută”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

„În ultimele nouă săptămâni, procentul cazurilor generate de varianta Delta din totalul celor care au fost cauzate de variante virale de îngrijorare a crescut de aproape nouă ori, ceea ce este un lucru extrem de important. (...) Suntem într-o etapă de la transmitere sporadică către transmitere comunitară”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coronavirus România: A patra zi cu peste 200 de noi infectări COVID

În România s-au înregistrat 230 noi cazuri de coronavirus din aproape 28.000 de teste și 5 decese, în ultimele 24 de ore. 68 de bolnavi sunt internați la ATI.

Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.084.456 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.048.404 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 230 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 28 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.305 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.08.2021 (10:00) – 06.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 5 decese (4 bărbați și 1 femeie), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Constanța, Galați, Dâmbovița, Ilfov și Vrancea.
Facem precizarea că persoana decedată în județul Dâmbovița s-a infectat în Marea Britanie.

Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 ani, iar pacienții decedați au prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 528. Dintre acestea, 68 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.774.779 de teste RT-PCR și 1.928.532 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.214 teste RT-PCR (4.356 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.858 la cerere) și 14.630 de teste rapide antigenice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel