Fotbal: Bulgaria, sancţionată din cauza fanilor rasişti

Naţionala de fotbal a Bulgariei va disputa următoarele sale două jocuri pe teren propriu, cu Anglia şi Cehia, cu stadionul parţial închis, din cauza "comportamentului rasist" al suporterilor săi, a indicat vineri UEFA, citată de presa internaţională.

Comisia de disciplină a UEFA a decis că Bulgaria trebuie să închidă un sector de 5.000 de locuri pe stadionul Vasil Levski, când echipa ţării de la sud de Dunăre va primi vizita Angliei, pe 14 octombrie. Un sector de 3.000 de locuri va fi închis la meciul cu Cehia de pe 17 noiembrie. Ambele partide vor avea loc în preliminariile EURO 2020.


În zona sectorului sau sectoarelor care vor fi închise, Federaţia bulgară de fotbal va trebui să asigure desfăşurarea unor bannere cu inscripţia "#EqualGame", cu logo-ul UEFA pe ele.

UEFA a dictat aceste sancţiuni în urma incidentelor rasiste din timpul meciurilor pierdute luna trecută de Bulgaria cu Cehia (1-2 în deplasare) şi Kosovo (2-3 acasă) în preliminariile EURO 2020.

Tot vineri, Federaţia greacă de fotbal a fost amendată de UEFA cu 63.500 de euro în urma incidentelor de la întâlnirea de acasă cu Italia (0-3), disputată pe 8 iunie în preliminariile EURO 2020. 

De asemenea, Federaţia ucraineană de fotbal va plăti o amendă de 15.250 de euro din cauza incidentelor de la meciul de pe teren propriu cu Serbia (5-0), de pe 7 iunie, din preliminariile EURO 2020.

După cum s-a anunţat, naţionala Under-21 a României va juca un meci pe teren propriu cu stadionul parţial închis, din cauza unor incidente provocate de spectatori în timpul partidei cu Croaţia (4-1), ce a avut loc pe 18 iunie la Campionatul European găzduit de Italia şi San Marino, a decis UEFA.

Forul fotbalistic european a deschis o procedură disciplinară împotriva României după ce fanii au aprins focuri de artificii, au aruncat cu diverse obiecte şi au avut un comportament rasist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel