Focar de noua tulpină COVID-19. Voiculescu: Măsurile de relaxare sunt în pericol. Inclusiv redeschiderea școlilor

Sursa foto: Gov.ro
Sursa foto: Gov.ro

Ministrul Vlad Voiculescu a avut prima reacție după ce s-a depistat un focar de noua tulpină COVID-19.

Amintim că 9 persoane din 10 au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, acestea fiind contacţi ai unui pacient care lucrează la o şcoală din Bucureşti confirmat cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă, iar luni se va realiza dezinfecţie generală, inclusiv nebulizare.

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri/contacţii cazurilor.

"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudenţă. Numărul cazurilor este în creştere în foarte multe ţări europene şi riscul unui nou val al pandemiei este mare şi pentru ţara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea şcolilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din şcoala bucureşteană", a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

MS reaminteşte importanţa respectării măsurilor de prevenţie: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea fizică şi igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 şi raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire şi Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat/foarte ridicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel