Florii 2019. Ce trebuie să faci, în această duminică, dacă vrei să ai spor în casă

florii
florii

Florii 2019. Duminica Floriilor pică, anul acesta, pe 21 aprilie. Ce trebuie să facă toți credincioșii, în această zi, dacă vor să atragă sporul în casă.

Florii 2019. Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. Sărbătoarea comemorează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor.

Florii 2019. Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

Ce trebuie să faci de Florii

Florii 2019. În unele sate, de Florii, oamenii agaţă pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii viţei-de-vie, pe stupi şi la ferestre ramuri de salcie sfinţite. Astfel, toţi membrii familiei se vor bucura de prosperitate şi vor fi sănătoși.

Florii 2019. În grădini, se îngroapă mugurii salciei sfinţite sub prima brazdă. Astfel, cei care vor face asta vor cunoaște belşugul.

Vezi și: Paște 2019. Cum alegi carnea de miel. La ce trebuie să fii atent

Florii 2019. Pentru a avea spor în casă, după ce vin de la slujba de Florii, credincioşii pun la uşi şi la icoane crenguţe de salcie pentru a atrage binele. Crenguţele de salcie se ţin în casă un an.

Florii 2019. În anumite sate din Banat şi din Transilvania, fetele mari pun o cămaşă curată şi o oglindă sub crengile unui păr altoit, pe care, după răsăritul soarelui, le iau din acel loc. Obiceiul ajută în dragoste şi sănătate.

Florii 2019. Ca să ai noroc, fierbe o legătură de busuioc în apă, în noaptea de dinaintea Floriilor şi spală-ţi părul cu acest lichid. Dacă încă nu ți-ai găsit alesul, aruncă restul de apă sub un păr. Astfel, potrivit obiceiului, vei avea o șansă să-l întâlnești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel