FC Hermannstadt a promovat în Liga I, după ce a făcut egal cu Steaua București

FC Hermannstadt revine în Liga I.

FC Hermannstadt a promovat în Liga I de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu CSA Steaua Bucureşti, 0-0, duminică, pe teren propriu, la Mediaş, într-un meci din etapa a 10-a şi ultima a fazei play-off a Ligii a II-a.

Sibienii revin în eşalonul de elită după o pauză de un an, în 2021 retrogradând după ce au pierdut barajul cu CS Mioveni.

Petrolul Ploieşti îşi asigurase promovarea în Liga I din etapa trecută.

Universitatea Cluj şi Concordia Chiajna vor juca baraje (tur-retur) pentru promovarea în Liga I. Universitatea o va înfrunta pe Dinamo, iar Concordia pe Chindia Târgovişte.

Rezultate

PLAY-OFF - Etapa a 10-a
Duminică 15 mai
AFC Unirea 04 Slobozia - ACS Petrolul 52 Ploieşti 0-0
CS Concordia Chiajna - AS FC Universitatea Cluj 1-0
AFC Hermannstadt - CSA Steaua Bucureşti 0-0

Clasament
1. Petrolul Ploieşti 63 puncte
2. FC Hermannstadt 61
3. U Cluj 57
4. CSA Steaua 50
5. Concordia Chiajna 44
6. Unirea Slobozia 41

Primele 6 clasate la finalul sezonului regular îşi dispută locurile de promovare într-un play-off. Partidele se joacă tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii I. CSA Steaua nu are drept de promovare.

FC Bruges este oficial campioana Belgiei la fotbal

Echipa FC Bruges a cucerit cel de-al 18-lea titlu de campioană a Belgiei la fotbal din istoria sa, în urma victoriei obţinute pe terenul formaţiei Royal Antwerp (scor 3-1), duminică, în penultima rundă a play-off-ului.

Gazdele au deschis scorul prin Michael Frey (19), însă Bruges a întors rezultatul în repriza secundă, graţie reuşitelor lui Hans Vanaken (49 - penalty), Jack Hendry (64) şi Sargis Adamyan (66).

Antrenorul lui Bruges va antrena Ajax Amsterdam de luna viitoare



FC Bruges, pregătită de olandezul Alfred Schreuder, care va prelua de luna viitoare conducerea echipei Ajax Amerdam, a acumulat 49 de puncte în urma acestui succes, distanţându-se la opt lungimi de ocupanta locului secund, Union St. Galloise, care va evolua tot duminică pe terenul formaţiei Anderlecht Bruxelles, aflată pe poziţia a treia.

Anderlecht domină ierarhia cluburilor cu cele mai multe titluri de campioană a Belgiei (34), urmată de FC Bruges (18), Union St. Galloise (11) şi Standard Liege (10).

Ultimul titlul naţional obţinut de Anderlecht Bruxelles datează însă din sezonul 2016-2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel