Elena Cristian: Am semnale că este panică. Întâmplare personală, în care situația a fost la un pas de a scăpa de sub control

Situația generată de epidemia de coronavirus este destul de tensionată în România, iar, pentru moment, informațiile oficiale sunt sporadice, ceea ce nu este chiar un lucru foarte bun, deși măsurile luate par a avea eficiență, după cum remarcă Elena Crisian.

Elena Cristian, redactor șef la dcbusiness.ro, a explicat, în contextul extinderii epidemiei de coronavirus, ce ar trebuisă se facă pentru a liniști poppulația.

”Am putea spune că autoritățile, cu resursele pe care le au, s-au descurcat bine. Nu cred că ar fi momentul să aducem critici, deși critici ar fi multe. Cred că ar trebui să ne uităm și spre orașele mai mici, nu numai spre Capitală, spre sate, spre mediul rural acolo unde resursele specialiștilor sunt limitate. Sunt mii de localități, poate, în țara asta fără un medic. Sunt oameni care ajung greu în reședințele de județ pentru a face un test sau pentru a semnala o stare, o stare pe care o au. Eu cred că, în acest moment, măsurile trebuie luate la nivelul întregii țări. Sigur, Capitala este importantă, dar trebuie să ne uităm la ceea ce se întâmplă și în restul localităților”, a spus jurnalista.

Strănutul care a înfierbântat lumea

Elena Cristian a povestit și o întâmplare personală, în care situația a fost la un pas de a scăpa de sub control:

”Eu am semnale - familia mea este în alt județ - că este o stare de panică generalizată, oamenii sunt foarte irascibili. Chiar îmi semnala sora mea un caz, în Focșani, cineva care a tușit pe o trecere de pietoni, iar un șofer a oprit mai să-l ia la bătaie. De ce? Doar pentru că a tușit, pur și simplu. Oamenii văd ce se întâmplă în lume și vor să simtă că lucrurile sunt sub control. Tocmai de aceea eu cred că măsurile ar trebui să fie sporite în perioada următoare, oamenii tebuie să simtă că dacă vor să facă acel test îl pot face rapid, pentru a se liniști, iar lucruile să intra în normalitate”, a mai spus Elena Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel