După ploi, vine canicula. Elena Mateescu, avertisment: E abia începutul!

Elena Mateescu, directorul ANM, a avertizat că temperaturile crescute din ultimele zile reprezintă doar începutul. 

"Într-adevăr, am înregistrat la Bucureşti a doua zi consecutivă cu temperaturi mari, 35 de grade Celsius. S-au resimţit 38-39 grade. Temperaturile sunt foarte ridicate, iar aportul sporit de umezeală determină un grad de disconfort termic accentuat. Din punctul de vedere al indicelui temperatură-umezeală, în bună parte a ţării am înregistrat peste 80 de unităţi, astfel că putem vorbi de o săptămână care va fi călduroasă, caniculară pe după-amiază.

Mâine, termometrele vor arăta temperaturi apropiate de 34 de grade şi în zona de vest a ţării, nu doar în sud, sud-est. Trebuie să luăm în considerare şi fenomenele de instabilitate atmosferică din această perioadă. Până atunci, însă, caracteristica acestei săptămâni asta este, valori ridicate ale temperaturii. 

Şi în următoarea săptămână, pentru zona de sud şi sud est, rămâne tendinţa unor valori mai ridicate ale temperaturii, dar în vest vorbim de o scădere a temperaturii. Se pare că această caracteristică rămâne şi pentru 13-20 iulie. Iar ultima săptămână, până pe 27 iulie, aduce, din nou, în atenţie temperaturi mai ridicate pentru zona de sud, sud-est. Deci este abia începutul!", a declarat Elena Mateescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel