Drama unei mari actrițe: Mai rău decât acum n-am cum să mai ajung

După o carieră de 40 de ani pe scena Teatrului Național București, celebra actriță Aimée Iacobescu trăiește o adevărată dramă. După ce își plătește medicamentele de care are nevoie, marea actriță rămâne cu doar 40 de lei pe lună pentru facturi și hrană. 

Cu glasul gâtuit de emoţie, Aimée Iacobescu a găsit puterea să strige după ajutor, conştientă că nu mai are nimic de pierdut. Îşi pusese speranţa într-o indemnizaţie de merit de la UNITER (Uniunea Teatrală din România), însă i s-a transmis, pe un ton cinic, „să mai aibă răbdare", relatează.

Situaţia actriţei e atât de disperată, încât a ajuns să vândă din casă: „Tratamentul format doar din medicamente compensate, cu reţetă de la medicul de familie, înseamnă toată pensia mea. După ce cumpăr pastilele rămân cu mai nimic... 40 de lei", a declarat actrița pentru ziarulring.ro.

Aimée Iacobescu a adăugat și faptul că nu doar ea se află în această situație, ci aproape toți actorii din generația ei "dar, din demnitate, niciunul nu spune. Mai rău decât acum n-am cum să mai ajung".

Citește și: Klaus Iohannis, promisiune pentru Aimée Iacobescu, legată de Palatul Parlamentului

Aimée Iacobescu a jucat 40 de ani, din 1968 până în 2008 pe prima scenă a țării, la Teatrul Național București.

La data de 7 februarie 2004, președintele României la acea dată, Ion Iliescu, i-a conferit artistei Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului".

A jucat în mai multe filme, între care De-aș fi... Harap Alb (1965), Haiducii (1966), regia Dinu Cocea
Șapte băieți și o ștrengăriță (1967), Bernard Borderie, coproducție cu Franța, Haiducii lui Șaptecai (1971), Cuibul de viespi (1987) - Jenny Valeriu / Amy Andronache, regia Horea Popescu.

A rămas în amintirea publicului cu rolul Domniței Ralu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel