Dragomir: Listă interceptări. Dragnea, reacție fulger

Scutaru Cristina / 22 dec 2017 / 13:23

Liviu Dragnea a fost întrebat cum comentează faptul că fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a publicat o listă cu zeci de nume care ar fi fost interceptate de procurori în baza mai multor mandate.

"Câte lucruri sunt normale în societatea românească? La câte dezvăluiri au ieșit și la câte stenograme am văzut despre ce s-a întâmplat în anii trecuți... poate avem timp mai mult să discutăm anul viitor despre acest subiect", a zis Liviu Dragnea.

Într-o conferință de presă, fostul ofițer SRI a declarat că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, principalul vizat în acest dosar a fost președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

În prioada 4 iulie - 6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici s-au aflat sub un mandat de interceptare strict, care avea în vedere verificarea aspectelor pe care le desfășoară în campania electorală, a declarat Daniel Dragomir, vineri dimineață.

Acest mandat, care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicațiilor, dar și cele video, audio, a persoanelor, localizare, urmărire prin mijloace tehnice, fiind un mandat care are peste 80 de persoane ca ținte.

[citeste si]

Mandatul, care este dat de colonelul Valentin Șelaru, judecător la ÎCCJ, se încheie pe data de 6 noiembrie 2014. Mandatul, luat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizării a Guvernului Ponta, se referă la fapte din anii 2.000. Din acest dosar s-a desprins mai târziu dosarul Microsoft.