Dovada ”vie” că Biserica Ortodoxă Română nu e împotriva vaccinului

Coșmarul ATI, descris de un medic din Sibiu: Disperat după o gură de aer, să-l intubezi şi apoi să iei legătura cu familia / Foto: Facebook RO Vaccinare
Coșmarul ATI, descris de un medic din Sibiu: Disperat după o gură de aer, să-l intubezi şi apoi să iei legătura cu familia / Foto: Facebook RO Vaccinare

Părintele Gurie, primul Episcop al nou înființatei Episcopii a Devei și Hunedoarei, a murit.

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, care a murit joi, în urma unui stop cardio-respirator, din cauza infectării cu SARS-CoV-2, era vaccinat anti-COVID.

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei a făcut un comentariu după ce episcopul a fost atacat, unii crezând că nu era vaccinat. 

”Dacă vreți să vedeți partea urâtă și mizerabilă a României intrați la secțiunea de comentarii a oricărui articol legat de moartea Episcopului Devei, Gurie, decedat din cauza Covid-19. După o zi întreagă în care "deștepții" exultau că un om al bisericii a murit de covid, a venit acum pe seară declarația purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu: "Preasfinţitul era vaccinat. Din nefericire, s-a infectat şi a ajuns la spital într-o stare mai avansată a acestei perfide boli."

Lăsând la o parte faptul că vaccinul nu l-a ajutat, din păcate, deloc să facă o formă mai ușoară a bolii, moartea sa trebuie privită și dintr-un alt unghi. Un înalt prelat al BOR era vaccinat. Și nu e singurul. Este la mintea oricărui om cu minim doi neuroni că acesta nu putea în niciun fel să țină predici împotriva vaccinului. Trecut la cele veșnice, el rămâne paradoxal dovada vie că Biserica nu e împotriva vaccinului, așa cum încearcă unii să o prezinte.

Preoții, înfierați de nemernicii, rătăciții sau ignoranții societății, sunt oameni cu convingeri proprii. Cei mai mulți le-au transmis oamenilor exact ceea ce trebuie să facă un om responsabil în aceste vremuri, să te informezi și să iei decizia cea mai potrivită pentru tine. Exact ceea ce a transmis Biserica încă de la începutul pandemiei.

Deși unii ar dori ca Biserica să devină instrumentul de propagandă al unora, ea nu poate îndemna oamenii să facă un anumit lucru. Sau să nu-l facă. Nu a procedat astfel la Referendumul pentru Familie când era direct interesată de rezultat, dar acum când orice greșeală ar putea fi sancționată grav și cu urmări. Deci mai ușor cu cererile către BOR, știe ea ce are de făcut, nu trebuie să primească lecții de la unii care cred că dacă sunt trei turle într-o curte înseamnă că s-au construit trei biserici acolo. Din banii lui. Dumnezeu să-l odihnească pe Episcopul Devei!”, a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe Facebook.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis joi o telegramă de condoleanțe adresată Preasfințitului Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereul Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, și Membrilor Consiliului Eparhial și ai Adunării Eparhiale:

”Cu profundă durere în suflet, am aflat de trecerea neașteptată din această viață a Preasfințitului Părinte Gurie, primul Episcop al nou înființatei Episcopii a Devei și Hunedoarei (2009), arhipăstor misionar și harnic, care s-a remarcat prin vocația sa spre dialog și comuniune, prin bunătatea și dărnicia părintească, exprimate adeseori atât față de clerici, cât și de credincioșii păstoriți.

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoții, monahii și credincioșii îndoliatei Episcopii a Devei și Hunedoarei, înălțăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe pentru eparhia îndoliată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel