Două noi penitenciare în România! În ce localități vor fi construite

[] []

19 aug 2015 / 15:46
Salveaza PDF Comentarii

Guvernul a autorizat, miercuri, Ministerul Justiției să efectueze cheltuieli pentru achiziția de studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare, unul - în comuna prahoveană Berceni, iar celălalt - în municipiul Caracal, din județul Olt.

Fondurile necesare achiziției celor două studii de prefezabilitate destinate construcţiei penitenciarelor, în valoare de un milion de lei, vor fi suportate din bugetul aprobat al Administrației Naționale a Penitenciarelor din sumele alocate prin Hotărârea de Guvern 196/2015. Banii se vor distribui în mod egal pentru achiziția celor două studii, scrie romaniatv.net.

"Cele două penitenciare, din Berceni şi Caracal, vor dispune de o capacitate de cazare de 1.000 de locuri construite, respectând standarde impuse de Uniunea Europenă. Conform acestora, se va asigura o suprafață de patru metri pătraţi pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv 9 mp pentru o persoană privată de libertate cazată individual", se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Decizia luată reprezintă "încă un pas în direcția îmbunătățirii condițiilor din sistemul penitenciar, având în vedere faptul că împotriva statului român au fost pronunțate 121 de hotărâri judecătorești al căror obiect îl constituie condițiile de detenție care nu corespund standardelor Consiliului Europei", mai notează sursa citată.

Citește și: Victor Ponta a făcut anunțul decisiv cu privire la salariile bugetarilor


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28