Deznodământ CORVETE: Vor fi fabricate în România

La începutul lunii decembrie 2016, fostul premier Victor Ponta arunca bomba pe scena politică și acuza Guvernul Cioloș de trădare. 

MApN anunța la acea vreme că va cumpăra patru Corvete în valoare de 800 de milioane de euro. Dar Victor Ponta a susținut că suma ar fi mult mai mare: 1,6 miliarde de euro pentru patru corvete. Fostul premier a mai declarat că mai exista o ofertă a unui consorțiu româno-turc în valoare de 1 miliard de euro. 

”În 1 decembrie, toți arătăm iubirea și dragostea față de Armata Română, dar acum trei zile, Guvernul Cioloș a anunțat că va cumpăra patru corvete în valoarea de 1,6 miliarde de euro, după ce are oferte de la alte state să le facă la Constanța cu 1 miliard. E iubire să prăpădești 600 de milioane de euro. Mi se pare o trădare. Degeaba saluți armata. Și mai urmează un contract pentru blindate care vor costa 5 milioane de euro, în loc de 2,5. Le ia banii din buzunar ca să le dea olandezilor și germanilor”, a spus Victor Ponta la acea vreme. 

Guvernul Grindeanu a decis, joi, abrogarea privind achiziționarea corvetelor. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat că Executivul va continua acest proiect și va viza realizarea lui tot în România. 

[citeste si]

”Având în vedere neîndeplinirea condiției suspensive inserată în cuprinsul prevederilor articolului 2 din Hotărârea Guvernului 906/2016, ceea ce se referă la avizul în prealabil al Parlamentului pentru toate investițiile mai mari de 100 de milioane de euro, de a cărei îndeplinire depindea producerea sau nu a efectelor urmărite la data emiterii, a fost motivul pentru care noi am propus această abrogare a acestei HG. Ceea ce vreau să asigur este faptul că acest program major de înzestrare a Armatei României nu se stopează va merge mai departe. Noi, de săptămâna viitoare, vom începe procedurile astfel încât să respectăm toate aceste reglementări ale Legii 114 care prevăd un aviz prealabil al Parlamentului pentru toate investițiile și achizițiile care depășesc 100 de milioane de euro”, a declarat ministrul Apărării, la finalul ședinței de Guvern.

"Printr-o Hotărâre de Guvern aprobată astăzi, s-au demarat procedurile legale în vederea abrogării H.G. nr.906 din 29 noiembrie 2016 privind aprobarea circumstanțelor și procedurii specifice aferente programului de înzestrare "Corvetă multifuncțională".

Abrogarea HG nr. 906/2016 este motivată de neîndeplinirea condiției suspensive prevăzute în mod specific în cuprinsul prevederilor art. 2 din actul normativ în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel