Declarațiile lui Florin Cîțu după întâlnirea cu Kamala Harris: "Țara noastră are nevoie de o economie puternică, bazată pe investiții"

Florin Cîțu-Sursa Foto Facebook
Florin Cîțu-Sursa Foto Facebook

În cadrul convorbirilor oficiale de la Palatul Cotroceni, cu ocazia vizitei vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, președintele Klaus Iohannis i-a avut alături pe liderul PNL și al Senatului, Florin Cîțu, cât și pe premierul Nicolae Ciucă.

"În cadrul discuțiilor cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, principalele subiecte au fost sancțiunile dure aplicate Rusiei de SUA și susținerea noastră deplină pentru majorarea bugetului Apărării la 2,5% din PIB. Un alt mesaj important a fost despre oportunitățile strategice în contextul investițiilor americane în România. Țara noastră are nevoie de o economie puternică, bazată pe investiții. România susține agenda noastră comună care se bazează pe prosperitate, valori democratice și pe interesele comune de securitate ca aliați NATO", a scris Florin Cîțu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a fost primită, vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis

Kamala Harris a ajuns la Bucureşti în jurul orei 13:20, fiind întâmpinată la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe Platoul de ceremonii de la Cotroceni. Au fost intonate imnurile oficiale ale SUA şi României.

Din delegaţia României prezentă la ceremonie au făcut parte premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, şi consilierii prezidenţiali Ion Oprişor şi Luminiţa Odobescu.

”Mulțumesc domnule președinte Iohannis pentru primirea călduroasă pe care mi-ați făcut-o în România și pentru prietenia dvs. constantă, pentru parteneriatul pe care-l avem. Vreau să recunosc faptul că m-am întâlnit cu dl. prim-ministru Ciucă săptămâna trecută. Aș vrea să mulțumesc poporului român din partea Statelor Unite. Sub conducerea președintelui Iohannis, România a fost absolut extraordinară, prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat în acest moment, în întreaga lume. Am văzut cum ați primit refugiați și știm greutățile pe care le întâmpinați geografic, ați dovedit atât de mult curaj”, a afirmat vicepreședintele SUA, Kamala Harris, de la Palatul Cotroceni. 

Citește mai mult aici 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel