Kamala Harris: Sub conducerea președintelui Iohannis, România a fost absolut extraordinară

Kamala Harris (SUA) - Klaus Iohannis, 11 martie 2022, Palatul Cotroceni/ foto Crișan Andreescu
Kamala Harris (SUA) - Klaus Iohannis, 11 martie 2022, Palatul Cotroceni/ foto Crișan Andreescu

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a mulțumit, de la Palatul Cotroceni, românilor pentru implicarea în salvarea refugiaților din Ucraina. 

”Mulțumesc domnule președinte Iohannis pentru primirea călduroasă pe care mi-ați făcut-o în România și pentru prietenia dvs. constantă, pentru parteneriatul pe care-l avem. Vreau să recunosc faptul că m-am întâlnit cu dl. prim-ministru Ciucă săptămâna trecută. Aș vrea să mulțumesc poporului român din partea Statelor Unite. Sub conducerea președintelui Iohannis, România a fost absolut extraordinară, prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat în acest moment, în întreaga lume. Am văzut cum ați primit refugiați și știm greutățile pe care le întâmpinați geografic, ați dovedit atât de mult curaj.” a afirmat vicepreședintele SUA, Kamala Harris, de la Palatul Cotroceni. 

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a venit în România din Polonia, prezența sa fiind un semnal ferm pe flancul estic al NATO, în contextul războiului Rusia - Ucraina. 

Citește aici declarațiile complete: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și președintele României, Klaus Iohannis, DECLARAȚII LIVE, la Palatul Cotroceni - 11 martie 2022

”Am fost foarte emoționată de informațiile pe care ni le-ați dat în legătură cu refugiații din Ucraina și referitor la problemele pe care le întâmpină. Suntem împreună, SUA și România, și vom face tot ce e necesar pentru a pune resurse în asistența umanitară.” a dat Kamala Harris, vicepreședintele SUA, asigurări, de la Palatul Cotroceni. 

Despre îngrijorările cu privire la un posibil atac al Rusiei asupra României, vicepreședintele SUA a afirmat că ”un atac asupra unei țări este un atac asupra tuturor.” În continuare, ea a acuzat: ”De la început, SUA a încercat să se angajeze în activități diplomatice. Putin nu a arătat nicio intenţie să se implice în acțiuni diplomatice. Am menţinut activitatea noastră şi am observat din partea lui Putin minciuni, dezinformare şi activităţi de agresiune”. 

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, de asemenea că ”Doamna vicepreședinte a reconfirmat în cadrul discuțiilor de astăzi angajamentul deplin al SUA privind articolul 5 din Tratatul NATO. Acest articol garantează că orice încercare de afectare a securității a unui stat NATO va primi răspunsul prompt, ferm, decisiv al întregii alianței.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel