De testul scobitorii sigur au auzit toți, însă iată ce trebuie să faci pentru TORTUL PERFECT

Tort, foto Pexels
Tort, foto Pexels

Dacă ai încercat să faci un tort de la zero și nu ți-a ieșit bine, unul dintre aceste trucuri poate să îți vină în ajutor.

Dacă în rețeta pe care urmează să o pregătești nu e specificat altceva, precum unt topit, trebuie ca untul să fie la temperatura camerei. 

Deși albușurile se separă cel mai bine când sunt reci, ele se bat cel mai bine când sunt la temperatura camerei. Astfel, dacă vrei un tort cu o consistență perfectă, cel mai bine e să separi ouăle imediat ce le-ai scos de la rece și să le lași apoi măcar 30 de minute pentru a se încălzi.

Cu cât aluatul este mai aerat, cu atât tortul va fi mai pufos și va crește mai bine. Dacă vrei să obții tortul perfect, cerne toate ingredientele uscate (făină, praf de copt, bicarbonat, etc), nu înainte însă de a le amesteca între ele.

În ceea ce privește poziționarea tăvii de tort în cuptor, este important să reții că tortul se coace datorită circulației aerului cald în interiorul cuptorului. Prin urmare, cu cât tortul e situat mai central, cu atât mai bine, notează rețetepractice.ro. La jumătatea timpului de coacere, rotește tavă pentru a asigura o coacere uniformă.

De testul scobitorii sigur a auzit toată lumea, însă, pentru mai multă siguranță, pe lângă scobitoarea care trebuie să iasă curată, poți folosi un alt reper: când tortul s-a desprins de marginile tăvii, presupunând că ai tapetat corespunzător, tortul e făcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel