De ce să pui bicarbonat amestecat cu sare în cuptor. Rezultatul este neașteptat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay

Știi ce se întâmplă dacă pui în cuptor bicarbonat amestecat cu sare? Vei fi uimit de rezultat.

Amestecul de sare cu bicarbonat face minuni în cazul unui cuptor plin de grăsime. Este soluţia cea mai ieftină şi simplă pentru a curăţa murdăria. Puneţi într-un bol 10 linguri de bicarbonat de sodiu, patru linguri de apă fierbinte şi trei linguri de sare mare de bucătărie. Amestecaţi bine toate ingredientele până când se formează o pastă. Puneţi pasta obţinută pe zonele murdare ale cuptorului şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute. Clătiți bine cu apă caldă.

Cum cureți arsura și grăsimea de pe tăvile de copt

Pentru a curăța tăvile, vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, apă şi folie de aluminiu, scrie cumsa.ro. Presară bicarbonat de sodiu, iar apoi pune puţină apă, pentru a forma o pastă. Fă un cocoloş dintr-o folie de aluminiu şi foloseşte-l pentru a freca petele de grăsime sau urmele de arsură din tavă. La final, clătește cu apă caldă şi puţin detergent lichid de vase.

Urmele de arsură de pe tăvile de copt se mai curăţă cu bicarbonat de sodiu şi oţet sau suc de lămâie. Pune o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toată suprafaţa tăvii, iar apoi pulverizează oţet. Asigură-te că întinzi pasta pe toată suprafaţa tăvii şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. La final, freacă tava cu un burete de vase până ce toată grăsimea şi mizeria se curată. Clăteşte totul cu apă rece.

Şi crema tartar sau bitartratul de potasiu poate fi folosită. Combină-l cu oţet alb. Foloseşte un burete îmbibat în apă caldă şi curăță bine cu pasta obținută. La final, adaugă şi 2-3 picături de detergent lichid de vase şi clăteşte foarte bine.

Cum cureți arsura de pe cratițele din inox

Bicarbonat de sodiu

Ai nevoie de 125 g bicarbonat de sodiu şi 125 ml de apă rece. Mai întâi, încearcă să îndepărtezi urmele de arsură folosind o spatulă de plastic. După ce au rămas acele pete de arsură, presară bicarbonat de sodiu pe ele, iar apoi adaugă apă pentru a forma o pastă, scrie cumsa.ro. Foloseşte un burete moale pentru a întinde pasta, iar apoi las-o să acționeze timp de 10 minute. După ce timpul a trecut, clăteşte cu apă fierbinte.

Sare

Vei avea nevoie de 2 linguri de sare şi apă. Pune apă la fiert, iar atunci când începe să clocotească adaugă şi cele două linguri de sare. Amestecă totul până ce sărea se dizolvă şi lasă să acţioneze câteva ore. Umple oala sau cratiţa cu apă fierbinte şi curata urmele de arsură folosind un burete. 

Cum cureți rapid chiuveta din inox

Ai nevoie de:

– bicarbonat de sodiu
– un pulverizator cu oţet
– o coajă de lămâie sau portocală
– şerveţele de hârtie
– un burete de vase

Cum se prepară

Freacă întâi chiuveta cu un burete umed înmuiat în bicarbonat de sodiu. Insistă pe porţiunile mai dificile. Poți folosi și o periuţă de dinţi veche pentru zonele mai dificile, potrivit casadex.ro. Fără să clăteşti chiuveta, pulverizează oţet pe întreaga suprafaţă. Abia acum poţi clăti chiuvetă cu apă curată până la limpezirea completă. Șterge-o cu o cârpă uscată, iar apoi freacă-i bine suprafaţă cu o coajă de lămâie sau de portocală care îi va spori luciul.

Cum cureți grătarele de la aragaz

Ai nevoie de: 3 pungi mari de plastic (groase, noi, fără găuri), scotch, 5 linguri de amoniac lichid, mănuși de menaj, un burete, o periuță de dinți, soluție de spălat vasele.

Cum se procedează

Deschideți geamurile din bucătărie și puneți-vă mănușile de menaj. Puneți grătarele într-o pungă de plastic. Turnați rapid amoniacul peste ele și legați repede punga. Puneți-o în încă două pungi, sigilându-le cu scotch. Lăsați grătarele așa o noapte întreagă. Ar fi mai bine să așezați punga într-un loc bine aerisit. A doua zi, scoateți grătarele din pungi și frecați-le bine cu buretele umed și îmbibat cu soluție de spălat vasele, potrivit retete-usoare.eu. Puteți să folosiți o periuță veche de dinți pentru curățarea locurilor greu accesibile. Limpeziți grătarele sub jetul de apă rece. Uscați-le și așezați-le pe aragaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel