De ce NU s-a vaccinat Klaus Iohannis PRIMUL, la fel ca liderii lumii. Stăncel rupe tăcerea: Ar fi trebuit, dar noi suntem...

Medicul Ioana Stăncel a vorbit despre motivul pentru care nu s-a vaccinat Klaus Iohannis primul, la fel ca liderii lumii. 

Campania de vaccinare a început încă din luna decembrie, iar cele mai multe state mizează foarte mult pe puterea exemplului liderilor. Spre exemplu, în Israel, premierul Benjamin Netanyahu s-a vaccinat primul, iar medicul lui personal, român de altfel, a declarat că pentru cetățeni asta a fost un lucru foarte important pentru a-i convinge că totul este în regulă cu vaccinul. În SUA președintele ales Joe Biden a făcut același lucru.

În schimb, în România, încă de pe 27 decembrie au fost vaccinate în direct mai multe cadre medicale, însă președintele, premierul, ministrul Sănătății și șeful DSU nu au făcut-o până acum. 

Medicul Ioana Stăncel a explicat de ce nu s-a vaccinat Klaus Iohannis primul. 

"Noi suntem cârcotași"

"Dacă s-ar fi vaccinat, am fi spus că au trecut înaintea listei deja făcute și înaintea priorităților deja stabilite. Pentru că nu s-a explicat de la început că pentru acești lideri, care conduc țara, care ne asigură siguranța națională, vaccinarea este o problemă de securitate națională. Acești lideri ar fi trebuit să facă parte din primele cohorte vaccinabile, nu numai prin puterea exemplului, ci și pentru starea dânșilor de sănătate, în așa fel încât, dacă avem o altă urgență suprapusă peste această pandemie, dânșii să poată guverna țara, să ne poată asigura traversarea unei alte crize.

Așa cum avem comportamentul societal, probabil că ar crește foarte mult gradul de încredere dacă am vedea liderii că se vaccinează, dacă vom vedea liderii că vor comunica felul în care se simt, dacă au sau nu simptome sau efecte secundare și de asemenea ce-i determină pe dânșii să se vaccineze. Dar în același timp, pentru că noi suntem cârcotași, trebuie să aibă și dânșii încrederea că cei care suntem de bună-credință înțelegem că nu depășesc un rând, nu sfidează restul populației și că o fac tocmai pentru beneficiul societății, pentru beneficiul țării și pentru exemplul personal", a declarat Ioana Stăncel, la Digi24.

"Oamenii sunt mai dispuși să accepte ceea ce le convine decât ceea ce este real", a mai spus medicul, în legătură cu fake news-urile și teoriile conspirației despre vaccinarea anti-COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel