Dana Chera: ”Mă vaccinez!” Adrian Marinescu, despre situația din România: ”În 4 săptămâni, vedem o diferență”

Dana Chera
Dana Chera

Dana Chera a zis că se vaccinează împotriva COVID-19, medicul Adrian Marinescu precizând că vaccinarea reprezintă un mic pas făcut de fiecare persoană pentru încheierea pandemiei.

„Ca o parenteză, și eu mă vaccinez. M-au programat miercuri sau joi (n.r. săptămâna viitoare). Nu se pune problema (n.r. să nu se vaccineze)”, a spus Dana Chera. 

„În cazul meu, și cred că vorbim de medici în general, la câte vaccinuri am făcut de-a lungul vieții, e un vaccin în plus. În situația de față, mă protejează împotriva infecției Sars-CoV-2. (...) E un vaccin, cum au fost și celelalte. Este un mesaj în raport cu ceilalți pe care îl dau, mai ales că m-am vaccinat de la început. Te gândești clar că este un mic pas pe care îl faci pentru a închide pandemia, până la urmă”, a explicat Adrian Marinescu. 

„Într-o cameră de gardă, e destul de ușor să vezi lucrurile la cald. Și să faci comparații, ce cazuri grave sunt, câți pacienți au nevoie de oxigen, etc. (...) Ușor, ușor, la un moment dat, lucrurile se vor așeza. Va fi o curbă descendentă ușoară. Lucrurile se întâmplă în timp. Dar s-ar putea ca în patru săptămâni să vedem o diferență

Nu contează doar să ne uităm la numărul de infectări. Contează câți sunt pacienți care au nevoie de internare. Forme medii, forme severe. Sunt pacienți cu evoluție imprevizibilă. Contează sigur și numărul de decese. Contează locurile la ATI. Altfel spus, s-ar putea ca în valul 4, dacă va fi, poate nu va fi, să fie o situație în care avem multe infectări, dar cu forme mai ușoare. Diferența să fie dată de vaccin. E o ipoteză de lucru. E clar că vaccinul ar putea să transforme această infecție imprevizibilă într-un guturai cu ghilimelele de rigoare”, a mai spus, la Medika TV, Adrian Marinescu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel