Cutremur la CFR Marfă: Conducerea, demisă de Dan Șova

Conducerea CFR Marfă a fost decapitată
Conducerea CFR Marfă a fost decapitată

Întregul Consiliul de Administrație (CA) al CFR Marfă a fost demis, miercuri seară, în urma unei ședințe care a început în jurul orei 16:00 și s-a terminat noaptea târziu cu reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor, relatează HotNews.ro.

Informația a fost confirmată pentru sursa citată de către președintele demis al CA CFR Marfă, Liviu Radu.

Consiliul de Administrație al CFR Marfă fusese numit conform prevederilor OUG 109/2011, ordonanța privind managementul privat în companiile de stat.

"Au fost reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor la ședință. S-au prevalat de un articol de lege pentru a ne demite. Eu consider că nu am avut niciodată acțiuni care să prejudicieze compania. Voi discuta cu colegii mei și vom vedea ce facem", a declarat Radu.

Citește și Verdict pentru CFR Marfă. Ce a decis FMI

"La ședință au fost membrii AGA, însă nu îi știu pe toți pentru că și AGA a fost schimbată de curând. A mai fost și domnul Adrian Nica, șeful Corpului de Control de la Minister", a mai spus Radu.

Surse apropiate discuțiilor dintre guvern și delegația FMI-BM-CE au declarat pentru sursa citată că Dan Șova le-a transmis reprezentanților troicii că vrea să scoată companiile controlate de Ministerul Transporturilor de sub incidența guvernanței corporative (OUG 109/2011).

Revocarea conducerii CFR Marfă  survine după schimbarea recentă a conducerii private de la Compania Națională Aeroporturi București și după schimbarea, în urmă cu o lună, și a jumătate din membrii Consiliului de Administrație de la Tarom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel