Cum speli pernele din puf la mașină sau manual. Metodele corecte. Nu vei avea surprize!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels

Ți-e teamă să speli pernele din puf pentru a nu le strica? Iată cum trebuie să procedezi, atât în cazul în care optezi pentru spălarea manuală, cât și în cazul în care alegi mașina. 

Cum speli pernele la mașină

Îţi sugerăm să pui câte două perne la un ciclu de spălare, pentru a menţine balanţa şi să foloseşti un detergent pentru haine delicate, scrie cumsa.ro. Înainte să le bagi la spălat, asigură-te că ai scos şi husele. După aceea, examinează-le atent pentru ca în acestea să nu existe vreo gaură pe unde poate să iasă puful sau fulgii.

De asemenea, te sfătuim să nu foloseşti detergent pudră, pentru a evita lipirea acestuia. Este indicat să foloseşti apă fierbinte sau apă rece. Asigură-te că selectezi programul de spălare al hainelor delicate. Te sfătuim să clăteşti pernele de două ori folosind programul de clătire. După ce le-ai scos din maşina de spălat, pernele trebuie puse la uscat cât timp sunt umede, pentru a nu îşi pierde formă.

Vezi și: De ce să pui o aspirină în mașina de spălat. Este foarte eficientă

Cum speli pernele manual

Vei avea nevoie de apă caldă, detergent lichid, un lighean şi un prosop de baie. Ar fi bine să le verifici înainte pentru a te asigura că nu există găuri în perne, pe unde ar putea ieşi puful. Ligheanul trebuie umplut cu apă caldă, iar apoi va trebui să pui 2 linguri de detergent lichid. Amestecă apa foarte bine pentru ca detergentul să se dizolve, iar apoi pune pernele în apă timp de 5 minute.

Pernele trebuie presate în apă, pentru a începe curăţarea propriu zisă. Apasă-le uşor, iar la final clăteşte-le foarte bine până ce va ieşi doar apă curată. Uscarea se poate face la soare sau la aer și trebuie să le întorci din oră în oră şi să aranjezi fulgii, pentru ca aceştia să se usuce în totalitate.

BONUS: Ce se întâmplă cu hainele, dacă pui bicarbonat în apa în care le speli

Pentru o extra-curăţare, adaugă în apa în care speli rufele o jumătate de ceaşcă de bicarbonat pentru a face detergentul lichid de rufe să acţioneze mai puternic. Un echilibru mai bun al pH-ului apei va face hainele mai curate, mai proaspete. Puteţi adăuga o jumătate de ceaşcă de bicarbonat la ciclul de clătire al maşinii.

De asemenea, pentru a îndepărta grăsimea şi resturile de alimente de pe farfurii, oale şi tigăi, poți folosi tot bicarbonatul. Pentru cratiţele cu grăsime uscată, mai întâi înmuiați-le în apă cu detergent şi bicarbonat. Apoi, puneţi bicarbonat pe un burete umed şi frecaţi.

Vezi și: Cum faci balsam de rufe natural. Ai nevoie de 2-3 ingrediente din bucătărie. Vei renunța la cel din comerț!

Cum CUREȚI petele de pe CADĂ. Ai nevoie de două INGREDIENTE banale din BUCĂTĂRIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel