Cum se fierbe orezul corect. Ai procedat greșit până acum. Secretele bucătarilor vechi în meserie

Cum se fierbe orezul corect. Ai procedat greșit până acum. Secretele bine păstrate de bucătari. Pregătirea orezului presupune cunoașterea câtorva secrete și trucuri. Ele au fost transmise de-a lungul timpului din bucătar în bucătar. Iată la ce trebuie să fii atent când fierbi orezul. Probabil ai procedat grești până acum și nu înțelegeai ce se întâmplă.

Cum se fierbe orezul corect. Secretele bucătarilor vechi în meserie

Orezul  trebuie spălat, mai ales dacă vrei ca boabele să nu se lipească și orezul să fie mai pufos și mai ușor. Prin spălare este îndepărtat amidonul de pe suprafața orezului și, din acest motiv, este mai ușor de digerat, scrie realitatea.net. Orezul basmati și cel sălbatic trebuie lăsate în apă înainte de fierbere, cam 30-60 de minute. 

Orezul se fierbe până devine al dente. Nu se adaugă sare în apă când fierbi orezul, pentru că boabele se vor mărunți, iar orezul va deveni lipicios. Același lucru se întâmplă dacă amesteci în orez în timp ce fierbe. Singura excepție de la această regulă este orezul risotto, care trebuie amestecat.

Vezi și: Cum faci cartofi crocanți fără ulei. Trucul magic! Nu toată lumea-l știe

Folosește un vas suficient de mare când fierbi orezul. De cele mai multe ori, orezul se lipește de cratiță și se arde tocmai pentru că nu are suficient loc să se umfle. Scoate întotdeauna orezul din vas, imediat ce a fiert. Trebuie scurs imediat și pus într-un castron.

Metodă de a fierbe orezul

La o măsură de orez pui două măsuri de apă. Orezul se lasă să dea în fiert pe foc mediu, apoi se dă focul mai încet și se mai lasă 10-12 minute să fiarbă neacoperit. Ia oala de pe foc, pune deasupra un prosop de bucătărie, apoi capacul și lasă oala, la foc foarte mic, încă 10 minute. Apoi ia oala de pe foc și lasă orezul să mai stea așa circa cinci minute.

Vezi și: De ce să pui alcool sau urzici în apa în care fierbi carnea de vită. Secretul folosit în restaurante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel