Cum se face saramura de pește. Rețeta tradițională de la Dunăre

Cum se face saramura de pește. Rețeta tradițională de la Dunăre. Saramura de paște reprezintă unul dintre felurile preferate de mâncare ale românilor. Mai ales dacă alături ai și o bucată zdravănă de mămăligă. 

Ingrediente pentru saramura de pește


Pentru peşte

1 kg de peşte (crap, novac, roşioară, caras, plătică etc)
sare
piper măcinat
puţin mălai (dacă se prăjeşte în tigaie)
ulei pentru prăjit

Pentru saramură

3 roşii mari şi zemoase
1 ardei gras
2 ardei kapia
2 ardei bulgăreşti (cei verzi şi lungi, uşor iuţi)
1 ardei iute (opţional)
200 ml suc de roşii sau 50 g pasta concentrată
sare, piper boabe
2 foi de dafin
o crenguţă de cimbru
1 căpăţână de usturoi
opţional: mărar verde, ceapă verde

Cum se face saramura de pește

Cum se face saramura de pește. Rețeta tradițională de la Dunăre. Roşiile şi ardeii se coc pe plita de la aragaz sau pe grătar. Se freacă nişte căţeii de usturoi în mojar cu puţină sare grunjoasa, ulei şi puţin oţet sau zeamă de lămâie. Se păstrează 2 căţei de usturoi, care se vor tăia în felii subţiri.

Cum se face saramura de pește. Rețeta tradițională de la Dunăre. Peştele se curăţă de solzi şi se eviscerează. Peştii mai mici se lasă întregi, iar cei mai mari se porţionează şi se asezonează cu sare şi piper (pe ambele părţi). Apoi se tăvălesc prin pesmet şi se prăjesc în tigaie, în ulei încins. Într-o oală se pune cca. 1 L de apă la fiert împreună cu câteva boabe de piper, 1-2 linguriţe de sare (după gust), foile de dafin şi crenguţa de cimbru, scrie savoriurbane.ro. Când dă în clocot se adăugă în oală sucul de roşii, roşiile şi ardeii copţi. Roşiile se sfărâma uşor cu furculiţa ca să se dezintegreze în zeama.

Cum se face saramura de pește. Rețeta tradițională de la Dunăre. Se lasă totul la fiert 10 minute după care se stinge focul. Apoi se pune pasta groasă de usturoi plus 2 căţei de usturoii tăiaţi în felii subţiri. Se amestecă bine. Tot acum se pun în oală sau ceaun şi bucăţile de peste prăjit sau copt. Se pune capacul şi se lasă totul 5-10 minute. Se serveşte fierbinte alături de mămăligă şi bucăţile de peste prăjit sau copt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel