Cum se face laptele prins, de casă. Rețeta bunicilor noștri

Laptele prins ne duce cu gândul la copilărie, la bunicii noştri care făceau totul acasă, fără să dea banii pe iaurtul din comerţ. Dacă vrei să mănânci natural, prepară-l acasă. Iată cum se face laptele prins de casă.

Ai nevoie de un litru de lapte proaspăt gras nefiert (min. 3,5%) și 3 borcane de 330 ml Turnăm laptele în borcanele curate și le acoperim cu șervețele sau cu bucăți de tifonul. Acestea protejează conținutul borcanelor împotriva insectelor și prafului.

După ce am acoperit borcanele le-am așezat la un loc călduț, cam la 22°C – adică la temperatura pe care o am în casă, scrie savoriurbane.ro. Vara durează cam 2 zile, iarna poate dura și 3 zile până se acrește. Fermentația depinde de temperatura ambientală. În niciun caz nu expunem borcanele la soare direct sau la căldură excesivă (nu le punem în cuptor sau lângă sobe).

După ce laptele se prinde, se pune capacul și se bagă la frigider. Se poate păstra astfel 3-4 zile fără probleme. Înainte de servire se amestecă bine cu lingura în borcan pentru a omogeniza părțile închegate cu zerul din jur. 

Vezi și: Pui la ceaun cu mujdei de usturoi și mămăligă. Rețetă pe sufletul românilor

Cum se prepară tochitura de porc. Rețetă tradițional românească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel