Cum poți slăbi 1 kg pe săptămână. Exemplu de meniu

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să slăbești câteva kilograme, poate ar fi bine să arunci un ochi mai jos... Așa vei reuși să topești 1 kilogram pe săptămână.

O modalitate eficientă de a pierde în greutate este să creezi un deficit caloric. Poți face acest lucru prin reducerea porțiilor sau alegerea alimentelor mai puțin calorice, bogate în nutrienți.

Optează pentru alimente integrale, bogate în nutrienți și sărace în calorii goale (cum ar fi alimentele procesate, bogate în zaharuri și grăsimi trans). Include în dietă legume, fructe, proteine slabe (cum ar fi carnea slabă, peștele, tofu sau leguminoasele), grăsimi sănătoase (precum cele din avocado, nuci, semințe și uleiuri sănătoase), și cereale integrale.

Combină o activitate fizică moderată și intensă în rutina ta zilnică. Exercițiile cardiovasculare (cum ar fi mersul pe jos, alergarea, ciclismul) și antrenamentele de forță (cum ar fi ridicarea greutăților) te pot ajuta să arzi calorii și să-ți menții masa musculară.

Apa te poate ajuta să te simți sătul și să-ți menții hidratarea. Uneori, senzația de foame poate fi confundată cu setea.

Poate fi util să ții un jurnal alimentar sau să fii conștient de dimensiunile porțiilor pentru a reduce consumul excesiv de calorii.

Lipsa somnului poate afecta metabolismul și poate contribui la creșterea în greutate. Asigură-te că dormi suficient pentru a-i permite corpului să se refacă.

Este important să consulți un medic sau un nutriționist, înainte de a începe orice program de slăbire, mai ales dacă ai probleme medicale sau dacă dorești să faci schimbări drastice în alimentație sau exerciții fizice. Un profesionist va putea oferi sfaturi personalizate și sigure pentru obiectivele tale de pierdere în greutate.

Exemplu de meniu pentru o zi

Mic dejun:

Omletă cu legume (ouă întregi sau albușuri, ardei gras, ceapă, spanac) + o felie de pâine integrală sau o felie de pâine prăjită din cereale integrale + o jumătate de avocado

Gustare:

Un iaurt simplu sau cu puțin conținut de grăsimi și câteva fructe de pădure proaspete sau o mână de nuci crude

Prânz:

Salată de quinoa cu legume (quinoa, roșii, castraveți, broccoli, ardei, roșii uscate, brânză feta, dressing de ulei de măsline și zeamă de lămâie)

Gustare:

O mână de morcovi tăiați în bastonașe și humus

Cină:

Pui la grătar sau pește la cuptor (o porție moderată) + legume la cuptor sau pe grătar (sparanghel, dovlecei, roșii cherry) + o mică porție de orez brun sau de quinoa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel